Yapay zeka araştırmaları için daha önce farklı markalarla çalışan Deepmind’ın hedefinde şimdi de Blizzard var. Deepmind, Blizzard’ın Starcraft II’sini yapay zekayla taçlandırmak istiyor.

2016’nın sonlarına doğru iki firma StarCraft II için bir yapay zeka API’si geliştirmek istediklerini duyurmuştu. İngiliz araştırma şirketi AL da geçen yıl başlayan bu ortaklıktan hareketle StarCraft II oyununu temel alan açık bir AL araştırması yapmak istediğini açıkladı.

Şimdi DeepMind ve Blizzard “yeni nesil öğrenme” API’si üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmanın sonucunda da yapay zeka konusunda oyunu fazlasıyla geliştireceklerinden oldukça eminler.

Blizzard, StarCraft II API’sinin geliştirilmiş yapay zekaya ait yeni sürümünün, Mac, Windows ve Linux’la uyumlu olup bulut tabanlı ortamlarda çalışabileceğini dile getirdi. Üstelik oyuncuların mevcut binlerce stratejisinden de yararlanabilecek. Bu sayede yapay zeka birkaç hafta gibi kısa bir sürede birbirinden farklı, bağımsız ve zengin bir oyun tecrübesi edinebilecek.

StarCraft II, bir oyunun ne kadar karmaşık ve değişken olabileceğini ve aynı zamanda oyunu kazanmak için birden fazla açık rota bulunabileceğini göstermesi bakımından AL araştırması için doğru ve yararlı bir kaynak. Bu oyunda oyuncular hem kaynakların yönetimi ve üretimini hem de askeri birliklerin komuta edilip savunma yapılarının oluşturulmasını sağlamak zorundalar. Bunlara ek olarak oyun tahtasında oyunla ilgili tüm bilgiler bulunmadığından oyuncular, stratejilerini çeşitli varsayım ve tahminler yaparak belirliyor. Bu nedenle DeepMind ve Blizzard’ın yapay zekayı StarCraft II üzerinden geliştirmek istemeleri oldukça yerinde bir karar.

DeepMind’ın asıl hedefi ise daha önce AlphaGo yazılımında da yaptığı gibi, StarCraft II’yi herhangi bir insandan daha iyi oynayabilen bir yapay zekaya dönüştürebilmek. Bu nedenle de mevcut araştırmanın daha büyük bir araştırma topluluğuna açılmasına kesinlikle itiraz ediyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close