Çin’in bireysel servet anlamında en zengin adamı, dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Jack Ma, Alibaba’dan emekli olmaya hazırlanıyor. Her zaman farklı karakteriyle dikkat çeken Jack Ma, emekli olduktan sonra da farklı şeyler yapmayı planlıyor.

1999 yılında Alibaba’yı kuran ve Çin’in üretim potansiyeliyle e-ticaretin gücünü birleştiren Alibaba, bugün 420 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Şirketin kurucusu Jack Ma hem 40 milyar dolarlık serveti, hem dünya meseleleri üzerine görüşleri hem de karate filmiyle çok tanınmış isimlerden biri.

Şu an Alibaba’nın başkanı olan Jack Ma, 54 yaşına gelmesi ve artık farklı projelere odaklanmak istemesi sebebiyle görevini bırakmaya hazırlanıyor. Şirketteki günlük görevlerinin tamamını bırakması beklenen Ma, yerini de büyük ihtimalle şirketin mevcut CEO’su Daniel Zheng’e devredecek.

Fakat Alibaba kurucusunun pek kenara çekilip sakin bir hayat ile servetinin keyfini sürme düşüncesi yok. Zira gelen söylentilere bakılırsa Jack Ma görevi bıraktıktan sonra öğretmenlik yapmayı planlıyor. Şirket resmi açıklamasında tüm söylentilerin doğru olmadığını, ancak Jack Ma’nın gelecekte bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağını duyurdu. Dolayısıyla Jack Ma’nın yaşı ve servetine rağmen medyada ve girişimcilik ekosisteminde sık sık boy göstereceğini düşünebiliriz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close