İTÜ ARI Teknokent sponsorluğunda Etohum tarafından gerçekleştirilen Avrasya’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Startup Turkey’de final sahnesine çıkan 15 girişimden en başarılıları jürinin ve katılımcıların oylarıyla belirlendi.

Dünyanın dört bir yanından 500 katılımcı, 150’yi aşkın yatırımcı ve 100’den fazla girişimcinin katılımıyla bu yıl 9. kez Antalya’da gerçekleştirilen Startup Turkey 2017’de, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Buy Buddy binlerce girişimi geride bırakarak üçüncü olma başarısını gösterdi.

Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir ürün güvenlik cihazı olarak çalışarak, ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamalar seti.

Yarışmanın ikincisi Taşeron Bankası olurken, birincilik unvanı ise Tespack’e verildi.

İkincilik ödülünü kazanan Taşeron Bankası, Devletler tarafından ihale edilmiş projeleri alan müteahhitler için taşeron ekip ve taşeron firma bulabilmelerini sağlayan bir platform olarak çalışıyor. Taşeron Bankası sisteminde şu anda 15.820 taşeron ve 2100’den fazla müteahhit firma bulunuyor.

Akıllı kıyafetler ile kullanıcılarına hareket halinde mobil enerji yaratımı sağlayan Tespack ise Startup Turkey Challenge’da birincilik ödülünün sahibi oldu. Son teknoloji ve bağlanırlık özelliklerini özel tasarımıyla birleştiren Tespack, teknolojileri akıllı kıyafetlerin en büyük sorunları olan pil ömrü ve bağlanırlık sorunlarını çözmektedir. 200,000’den fazla ürün satmış olan Tespack’ın müşterileri arasında özel şirketlerin yanında Birleşmiş Milletler ve silahlı kuvvetler de bulunmaktadır.

Startup Turkey Challenge 2017 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir şunları söyledi: “Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Startup Turkey 2017’yi Startup Challenge 2017 ile tamamladık. Değerli jüriler ve katılımcıların oylarıyla seçilen ve bu senenin kazanını olan üç girişimin yanında finale kalan diğer on iki girişim yatırımcı görüşmelerine şimdiden başladı. Her yıl büyüyen Startup Turkey etkinliği önümüzdeki yıllarda da bölgenin ve dünyanın sayılı girişimcilik etkinliklerinden biri olmaya devam edecek.”

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close