Otomotiv dünyasının iki önemli ismi BMW ve Daimler Uber ve Waymo gibi teknolojiyi son sürat kullanan şirketlerin rekabetini sona erdirmek için güçlerini birleştireceklerini açıkladı.

Kurulacak yeni şirket araba paylaşımı, binicilik, otopark ve elektrikli araç şarj etme işlerini içerecek. Yapılacak anlaşma Daimler’in Car2Go ve BMW’nin DriveNow / ReachNow hizmetlerinin birlikte çalışacağı anlamına geliyor.

Anlaşmanın geçerli olması için Avrupalı ve ABD’li düzenleyiciler tarafından onaylanması gerekiyor. Anlaşma gereğince her iki şriket de mobilite hizmetleri içerek ortak girişim modelinde yüzde 50 hisseye sahip olacak. Kendi ana alanlarında ise rakip olmayı sürdürecekler.

“Uzmanlığımızı ve Tecrübemizi Birleştirmek İstiyoruz.”

Daimler ve Mercedes-Benz’in başkanı Dieter Zetsche, otomotiv mühendisliğinin öncüsü olarak gelecekteki kentsel hareketliliği şekillendirme görevini bırakmayacaklarını belirtti. Kentsel hareketlilikte eşsiz ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak için uzmanlıklarını ve tecrübelerini birleştirmek istediklerini dile getirdi.

Car2Go ve ReachNow birbirine oldukça benzeyen iki hizmet. Kira acentesi gibi çalışıyor ve müşterilerin kısa sürede rezervasyon yapıp otomobilleri kısa süreliğine kullanmasına izin veriyorlar. Car2Go, geçtiğimiz yıl itibarı ile dünyanın en büyük araba paylaşım şirketi konumuna geldi. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki 26 ülkede kayıtlı 2,5 milyon üveye yaklaşık 14 bin araçlık bir filoya sahip.

DriveNow ise 9 Avrupa ülkesinde 6.000’den fazla araç işletiyor. 3 ABD şehrinde ise ReachNow olarak hizmet veriyor.

İki otomotiv devi arasında yapılan bu anlaşma beklenmedik değildi. Otomotiv şirketleri mobil hareketlerden gelir elde etme konusunda oldukça başarı gösterdi. Bu nedenle hem BMW hem de Daimler’in ekonomileri için bu hamle yerinde olabilir.

Ancak buradaki soru iki şirketin kendi doğal ortamlarının dışında iş yapmak için normalde içinde oldukları yoğun rekabet durumunun üstesinden gelip gelemeyecekleri. BMW ve Daimler Audi ile birlikte büyük Alman otomobil üreticileri sınıfında yer alıyor ve dünyadaki lüks otomobil pazarına hükmediyorlar. Fakat bu avantaj, Silikon Vadisi’ndeki iyi sermayeli arabulucular tarafından ezilmeyecekleri anlamına gelmiyor

Yıllardır yoğun şekilde rekabet eden BMW ve Daimler’in bu şekilde bir araya gelmesi Uber ve Waymo için ciddi bir kriz olabilir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close