Bir oyundan ziyade mühendislik harikası olarak ünlenen ve sık sık ertelenmesiyle soru işaretleri yaratan No Man’s Sky, geçtiğimiz gün nihayet erken erişimle yayınlandı.

Sürekli genişleyen bir kahinât yaratarak, bunun içini zengin bir biyo-çeşitlilik ile dolduran No Man’s Sky, yayına girdikten bir gece sonra ertelemeleri unutturmayı başaran bir deneyim yaratmayı başardı.

Oyunun yapımcısı Hello Games’in kurucuusu Sean Murray dün gece paylaştığı tweet’le, oyuncuların bir gecede 10 milyon canlı türü keşfettiğini ve bu sayının Dünya üzerinde yaşamış keşfedilen türlerden beş-altı kat daha fazla olduğunu söyledi.

Büyük bekleyişin ardından No Man’s Sky’a akın eden oyuncuların büyük çoğunluğu sunucuların yükü kaldıramaması sebebiyle bağlantı sorunları yaşamasına rağmen, bu sorun onları yeni dünyalar ve yaşam formları keşfetmekten alıkoymadı.

İçerisinde keşfedilebilecek 18 kentilyon gezegen barındıran ve bunları spontane olarak yaratan oyun, daha şimdiden gelmiş geçmiş tüm Hello Games oyunlarının ulaştığından daha büyük bir kitleye ulaşmış durumda.

Oyuna ilginin büyük olduğunun bir diğer göstergesi ise iki oyuncunun daha ilk günde 18 kentilyon gezegenden birinde karşılaşmış olması. Murray, Twitter’dan yaptığı açıklamada buna şok olduğunu söylerken, iki oyuncunun bu denli büyük bir evrende birbirleriyle karşılaşma ihtimalini sıfıra yakın olarak hesapladıklarını belirtti.

No Man’s Sky şüphesiz dünyanın ilk uzay keşif oyunu değil fakat sürekli genişleyen bir evreni ve sayısız çevresel, biyolojik ve kimsayal şart kombinasyonuyla yarattığı gezegenleri ile türüne uzun süre sonra en büyük yeniliği getirerek ününü hak ediyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close