Her yıl giderek büyüyerek dünyada girişimcilere en çok kaynak dağıtan etkinlik haline gelen Big Bang, 2018 yılında da harika geçecek! Etkinlik için hazırlıklar sürerken finalist girişimler de belli oldu.
Avrupa’nın en iyi ikinci, dünyanın en iyi üçüncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği ‘Big Bang Start-up Challenge’a geri sayım sürüyor. 29 Kasım 2018 Perşembe günü Uniq İstanbul’da düzenlenecek olan etkinlik kapsamında binlerce başvuru arasından seçilen ve finale çıkan 26 girişim belli oldu. Açıklanan 26 finalistten sahneye çıkmaya hak kazanan 20 girişim ise 22 Kasım’da açıklanacak.
Girişimcilik ekosisteminin ‘odak’ noktası Big Bang’de bu yıl yedinci kez birbirinden iddialı girişimciler yatırımcı ve kurumsal şirketlerin karşısına çıkacak. Geçen yıl Big Bang’de girişimcilere, 17 milyon TL’yi aşan bir kaynak ulaştırılmıştı. Bu yıl da İTÜ Çekirdek’in yeni paydaşları ve büyüyen girişimcilik ekosistemi ile yine büyük bir kaynağın girişimcilerle buluşturulması amaçlanıyor.
İşte Big Bang 2018’de finale çıkmaya hak kazanan o girişimler:
Hextech Green: Sebze yetiştiriciliğine yeni bir devir başlatacak, üreticilerin afetlerden etkilenmeden doğal fideler yetiştirebileceği, tüketicilerin mutfaklarında kendi doğal sebzelerini yetiştirebileceği tarım makinesi üretimi yapıyor.
Köpüklü-Akıllı Türk Kahvesi Makinesi: Nesnelerin interneti tabanlı Akıllı Türk Kahvesi Makinesi, çekirdek kahveyi öğüterek taze ve lezzetli Türk kahvesi sunuyor.
Micro-S Biyoteknoloji: Bal arıları dünyanın kalbi, hayatın bereketi demek! Faydası saymakla bitmez elbet. En basitinden soframıza gelen meyve, sebzelerin 1/3’ü, hatta eşsiz doğamız onların varlığıyla renkleniyor. Fakat bugün, renklerimizi kaybetmek üzereyiz. Bal arılarımız git gide yok oluyor. Renksiz ve cansız bir dünya bekliyor bizi! Biz, micro-S Biyoteknoloji olarak bu dehşet veren hakikati değiştirmek için kollarımızı sıvadık. Gece gündüz çalıştık, çabaladık. Ve sonuçta MicroBEE’yi üretmeyi başardık. microBEE yararlı mikroorganizmalardan oluşan bir karışım ve arıların eski gücünü onlara geri veriyor. Bu sayede daha güçlü arılar, daha kaliteli ballar elde edebileceğiz. Hedefimiz dünyanın rengini kurtarmak! Arılarımızı microBEE ile yaşatmak.
Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.