Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge’da bu yıl sahneye çıkacak 20 girişim belli oldu.

Her yıl İTÜ Çekirdek sürecinin zirvesi olarak onlarca yatırımcı, mentor ve destekçinin yanında binlerce katılımcıyı buluşturan Big Bang 2017’ye çok az bir süre kaldı. Bu yıl 23 Kasım’da UNIQ İstanbul’da “etki” temasıyla gerçekleşecek olan etkinlikte birçok İTÜ Çekirdek girişimi projesini katılımcılarla paylaşma fırsatı bulacak. Fakat sadece 20 tanesi projelerini sahnede sergileyebilecek. İşte bu 20 girişim geçtiğimiz hafta yapılan yarı finalin ardından belirlendi. Gelin birlikte 20 finalist girişimimizi yakından tanıyalım.

» 3DRubber

Eklemeli üretim yöntemini kullanarak kauçuk burç üretimi gerçekleştirecek olan 3DRubber, müşterilerine inovatif çözümler sunuyor. Girişim, kauçuk parçalarda yaşanan ses ve gürültü problemine çözüm bulmayı, daha uzun ömürlü parçalar üretmeyi ve kauçuk burçlarda ağırlık azaltma çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor.

» AxolotlBio App

AxolotlBio, yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştiren bir girişimdir. Axolotl Bio’nun geliştirdiği 3D Bioprinting Sistemi sayesinde hastalardan alınan kök hücreler kullanarak yapay doku ve organlar üretebilmektedir.

» Bikoshu

Bikoshu “mahallende ne varsa Bikoshu kapında!” sloganıyla yola çıkan bir e-ticaret şirketidir. Sıfır komisyonla esnafa tam destek sağlamayı hedefleyen şirket Pazar yeri modelinde ezber bozmak istiyor.

» B-Preg

B-Preg, otomotiv sektöründe hizmet veren bir girişimdir. Araçların hafifletilmesine yönelik doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler geliştirmekte ve üretmektedir.

» Compocket

Compocket, elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım-yazılım projesidir. Yeni nesil ölçüm cihazları geliştirerek laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli olmasını ve öğrencilerin elektroniği daha etkili bir şekilde öğrenmesini sağlamaktadır.

» Ecogear

Bir otomotiv girişimi olan Ecogear, geliştirdiği hibrit cvt şanzıman sayesinde, üretilmiş ve üretilecek bütün araçları hibrit yapabilmektedir.

» Eyedius

Yüksek teknoloji firması olan Eyedius, görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunmaktadır. Site gibi yaşam alanlarının yanı sıra inşaat sahaları, oteller, iş merkezleri, bankalar, üretim tesisleri gibi her tarzdan ve her sektörden faaliyet gösteren işletmelere ihtiyaca uygun hizmet sunmaktadır.

» GmPLy

GmPLy, SEM (Saas Enabled Marketplace) olarak B2B çalışacak bir interaktif video e-learning platformudur. Eğitim şirketleri ve bağımsız eğiticilerin kendi interaktif eğitim videolarını hazırlayabilmelerini sağlayan bir SaaS altyapısına sahiptir.

» Hagelson

Hagelson, atık ve fire halı geri dönüşümü ile otomotiv plastik hammadde üretimi sağlayan bir polimer teknolojileri şirketidir. Hagelson 1 ton halı geri dönüştürerek 32 ton suyu kirlenmekten kurtarıyor, 2500 kg zehirli gazın salınımı engelleniyor ve daha birçok çevresel fayda sağlıyor.

» Hootsumo

Hootsumo, topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulamadır. Web ve Mobil platformlarda yayında olan uygulama, anonim erişime izin vermekte, masaüstü program yükleme ve kurulum gibi kullanıcılara zaman kaybettiren işlemleri de ortadan kaldırmaktadır.

» Meta-lol

Meta-lol, dünyanın ve Türkiye’nin en çok oynanan e-spor oyunu olan League of Legends özelinde içerik üreten ve alanında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformudur.

» Nanomik

Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiren Nanomik, belirlediği misyonda devam ederek sürdürülebilir tarım, kaliteli ürün ve minimum gıda israfı sağlayarak daha sağlıklı bir dünya için öncü kuruluşlardan olabilmeyi hedefliyor.

» Physhome

Fizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir bir teknolojidir.

» Porima

Polima üç boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri fonksiyonel olarak üretmeyi hedefliyor. Bu sayede prototip ve hobi amaçlı kullanılan 3B yazıcılar otomotivden elektroniğe, medikal uygulamalardan yapı sektörüne kadar hayatın her alanında nihai ürün üretebilecek.

» Rofoods Micro Market

Rofoods Micro Market, ofis katlarında 250’den fazla gıda ürününün self-servis konseptiyle müşterilere sunulduğu mikro marketlerin kurucusu ve işletmecisidir.

» Scoutium

Scoutium, futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformudur. Futbolcuların ve kulüplerin sorunlarını, futbola daha fazlasını vermeye hazır milyonlarca futbolseveri oyuna dahil ederek çözmeyi amaçlamaktadır.

» Simularge

Simularge, mühendislik simülasyonu yazılımını ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunuyor.

» Sports&Merits

Sports&Merits, kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemidir.

» Telegrapher Labs

Telegrapher Labs, içinde bulunduğu ortamın akustik yapısına göre olabilecek en doğru ve doğal sesi veren hoparlörler üretmektedir.

» TrakTS

TrakTS, ağır hizmet aküleri için sülfat çözme özellikli batarya yönetim sistemidir. TrakTS sistemi ile aküden 7/24 bilgi toplamakta ve problemler arıza boyutuna ulaşmadan uyarı vermektedir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close