Big Bang 2016 finalistlerinin her biri, tüm yıla yayılan zorlu bir rekabet ortamında çok sıkı çalışarak final sahnesine çıkmaya hak kazandı. Her birine kazananlar denmesinin sebebi de budur; binlerce girişimi geride bırakarak tüm Türkiye’nin karşısına çıkmayı başardılar!

12 Kasım’da SDKM’de kurulan final sahnesi öylesi cömertti ki, 20 finalist girişimin yanı sıra yarı finalistlerden birkaçı da 5 milyon TL’lik ödül ve yatırım havuzundan hatırı sayılır paylar kaptılar. Örneğin yarı finalde kalan Jetract, Galata Business Angels’dan 135.000 TL yatırım aldı.

Final aşamasına gelmek bir girişimin büyük potansiyele sahip olduğunun kanıtı niteliğindedir. Fakat kimi girişimler son düzlükte, yani büyük final sahnesinde tüm Türkiye’nin karşısında gerçekleştirdikleri sunumlar ile diğerlerine burun farkıyla üstünlük sağladı. En çok ödülü toplayan Mikro-P, NextHorizons ve Teleporter girişimleri ise kazananların kazananları oldular.

Big Bang 2016 büyük finalinde gerçekleştirilen tüm sunumları aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilir ve sunumun bir girişimin başarısına ne denli etki ettiğini kendi gözlerinizle görebilirsiniz:

Big Bang 2016’nın en özel anlarını hatırlamak için buradan devam edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close