Atlas robotu hatırladınız mı? Hani bir zamanlar muz kabuğuna basıp düşüyor diye dalga geçtiğiniz o masum robot… İşte o robot büyüdü, gelişti, dağ bayır demedi, çölleri aştı ve artık müthiş yetenekli bir atlet haline geldi.

Boston Dynamics’in yayınladığı yeni videoda Atlas robot yeni yeteneklerini sergiliyor. Parkur kolay gibi gözükse de robotun bu parkuru tamamlayış şekli daha önce gördüklerimizden çok daha ötede. En önemlisi Atlas artık çok daha çevik görünüyor. Ve zıplayış şekli çoğu insandan daha estetik.

Bu Atlas robotun ilk marifeti değil. Daha önce yine engel aştığını, buzlu zeminde dengesini kaybetmeden ilerlediğini, hatta geri takla attığını bile görmüştük. Bu noktada insanın aklına şu soru geliyor: Bu işin sonu nereye varacak?

Bu robotlar silahlanıp über askeri güç olarak mı hizmet edecek, yoksa arama kurtarma çalışmaları gibi insanlığa faydalı işler mi yapacak?

İpler şimdilik bizim elimizde ve bunun kararı hala bize bağlı. Ancak kendi insiyatiflerini alacakları gün geldiğinde asıl tehlike o zaman başlayacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close