Son zamanlarda yayınladığı videolar ve aldığı yatırımlarla ilgi çeken artırılmış gerçeklik girişimi  Magic Leap, bir dijital güvenlik firması olan NorthBit’i satın aldı.

Magic Leap, artırılmış gerçeklik mecrasında ortaya çıkardığı teknolojilerle özellikle film ve oyun endüstrilerinde merak uyandırıyor. Ancak artırılmış gerçeklik teknolojisinin birçok kullanım alanı var, hatta teorik olarak kullanılabileceği uygulama sayısı sınırsız. Bunlardan en yenisi ise sağlık sektörü. Verilerin hassasiyeti arttıkça güvenlik de ön plana çıkmak zorunda.

Magic Leap, veri güvenliği teknolojileri geliştiren İsrail merkezli NorthBit’i satın aldığını duyurdu. Böylece şirket kendi verilerini daha iyi koruyabilecek ve kullanıcılarının kendi kişisel verilerinin güvenliği konusundaki endişelerini giderecek.

Artırılmış gerçeklik endüstrisi büyük bir potansiyel vaadediyor. Digi-Capital adlı şirket tarafından yayınlanan raporda belirtildiği üzere 2020 yılına kadar pazarın 100 milyardan büyük bir hacme ulaşacağı tahmin ediliyor. Magic Leap ise şimdiden 4.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Hızlı büyümenin artık bir hayal olmadığı bu yeni dünyada artırılmış gerçeklik gibi teknolojiler şirketler için büyük potansiyellere sahip.

 

Her ne kadar güvenlik ve artırılmış gerçeklik sektörleri birbirinden uzakmış gibi dursa da bir şirketin operasyonlarına her zaman birden fazla bakış açısıyla yaklaşmakta ve gelişmeleri bu şekilde yorumlamakta fayda var.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close