Dijital bilgi insanlığı ve toplumu benzeri görülmemiş bir değişime soktu. Belki de tarihte ilk kez, teknolojinin potansiyeline öylesine şahit oluyoruz ki, bu alandaki gelişmeleri onun kölesi değil efendisi olacağımız şekle evriltmemiz gerektiği kanısındayız.

Dünyanın bilgisi artık dijital ve cihazların sayısı artıkça dijital dünyaya kazandırılan verilerin sayısı da artıyor. Bu verilere sosyal ve profesyonel yaşamlarımızda ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek fakat onlara ulaşmak için gerçek dünyadan soyutlanmak zorunda mıyız?

Uzun süre sanal gerçekliğin gölgesinde kalan artırılmış gerçeklik teknolojisi, dijital veriyi duyularımıza hitap eden yeni bir katman olarak gerçekliğe ekleme kabiliyetine sahip.

Peki artırılmış gerçekliğin mümkün kılacağı ve dijital verinin gerçek dünyaya taştığı gelecek neye benzeyecek ve daha da önemlisi yaşamlarımızda neyi değiştirecek? Daha geniş bir çerçeveden sorgulayacak olursak; teknoloji bizi gerçek dünyadan koparmak yerine çevremize daha derinden bağlayabilir mi?

Girişimci Meron Gribetz bu sorulara yanıt bulduğuna inanıyor…

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close