Süpersonik hızlarda ve yüzlerce mil uzunluğunda havasız bir tüpte seyahat etme hayali artık biraz daha gerçekçi! Virgin Hyperloop One, süpersonik hızdaki bu ulaşım sistemini hizmete açtığında yolcuların kapsamlı yolcu tecrübesi kazanması için yeni bir uygulama tanıttı.

Uygulama, Map Consortium Here Technologies’in mobil yazılım geliştirme kiti kullanılarak tasarlanmış. 136 ülkeden harita ve navigasyon bilgileri, 1.300’den fazla şehir içi toplu taşıma bilgileri ve 3D mekan haritaları içeriyor. Tüm bu bilgileri yolcuların hyperloop deneyimlerini mükemmel hale getirmek için kullanıyor. Kişi bu uygulama ile evinden Uber veya Lyft ile hyperloop istasyonuna gidebiliyor, koltuk rezervasyonunu yapabiliyor.

Bu uygulama Virgin Hyperloop One’ın sadece kargo taşımacılığı için değil yolcu taşımacılığı için de kullanılabileceğine bir işaret niteliği taşıyor. Fakat bugüne kadar insanlı bir hyperloop testi yapılmadı. Bazı uzmanlar da saatte 1126 km hızla hareket eden hyperloop gibi gelişmekte olan bir teknolojinin insandan çok mal taşımacılığa uygun olacağını düşünüyor.

Bunun yanında şirketin amacı sadece ultra hızlı ulaşım sistemi kurmak değil, hyperloopu yaşam ve iş haline dönüştürmek. Hyperloop’un hızlı tren ve uçaklardan çok daha ucuz olması uzun mesafeli yolculukları daha konforlu hale getirebilir.

Ayrıca uygulama yolculara sadece koltuk rezervasyonu imkanı sunmakla kalmıyor. İçerisindeki gezinme kütüphanesi yolculara büyük transit mekanları, alışveriş merkezleri ve havaalanlarını ziyaret edebilmeleri için yol tarifi de sunuyor.

Yıl sonunda herkese açık hale gelecek

Virgin Hyperloop One’ın yazılım mühendisliğinden sorumlu Matt Jones, yaptığı açıklamada, Hyperloop’un sadece A noktasından B noktasına ulaşımı sağlamadığını uçtan uça bir yolculuk deneyimi olduğunu ifade ediyor. Bu yolculuk boyunca yolcuların herhangi bir noktada bekleme yapmayacağının da altını çiziyor.

Uygulama yolculara aynı rotaya bağlı kalarak bir yerden başka bir yere gitmenin ne kadar sürebileceğini de gösterebiliyor. Yolcular dilerse bu ayarı değiştirip en uygun ya da ekolojik rotayı seçebiliyorlar.

Yine de bu uygulamanın tam sürüm değil de demo olduğunu unutmamak gerekiyor. Virgin Hyperloop One, bu uygulamayı 2018 yılının sonlarında herkese açık hale getireceğini açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close