Apple, iOS yazılımındaki bir açığı bulan Yiğit Can Yılmaz’a teşekkür etti. Yiğit Can’ın uyarısı üzerine son güncellemeyle söz konusu açığı düzelten Apple, web sitesinde yayınladığı teşekkür mesajıyla genç öğrenciyi onurlandırdı.

Yiğit Can, Apple ürünlerindeki varsayılan web tarayıcı olan Safari’de bir güvenlik açığı buldu. Bu açığı da Apple’a bildiren Yılmaz, bu kez de şirketin teşekkür listesine girmeye hak kazandı. SafariViewController’ın neden olduğu güvenlik açığı, Safari tarayıcılarda açılan web sitelerinin güvenilirliği konusunda kullanıcılara bilgilendirme yapamamasına neden oluyordu.

Genç öğrencinin keşfettiği bu açığı Apple’a bildirmesinin üzerine şirket iOS 12.1.1 güncellemesiyle sorunu çözdü.

Destek sayfasında güvenlik açığından ve güncellemenin içeriğinden bahseden Apple, sayfanın sonunda Yiğit Can Yılmaz’a özel olarak teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta yaşayan ve lise öğrencisi olan Yiğit Can Yılmaz, daha önce de Apple’ın sanal asistanı Siri’de önemli bir güvenlik açığı keşfetmiş ve bu güvenlik açığını Apple’a bildirmesi üzerine Apple’ın onur listesine girmişti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close