Günümüzün en popüler markalarından biri olan Apple üçüncü çeyrek rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. ABD’li teknoloji devinin yaptığı açıklamaya göre, bu yılın üçüncü çeyrek olarak kabul edilen nisan-haziran döneminde elde edilen gelir geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 17,3 artarak 53,3 milyar dolara ulaştı. Şirket, geçen yılın nisan-haziran döneminde 45.41 milyar dolar gelir elde etmişti.

Yapılan araştırmalar Apple’ın iPhone satışlarının yavaşlama eğiliminde olduğunu göstermesine rağmen bu yılki üçüncü çeyrek verileri şirketin en güçlü üçüncü çeyreği kabul ediliyor. Şirketin hisse başına değerinin 198,95 dolara çıkması durumunda Apple, tarihte 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olacak.

Apple’ın mali çeyrek için beklenen geliri, geçen yılın bu dönemine göre yüzde 16 ila 19’luk bir artışla 60 ila 62 milyar dolar arasında değişiyor. Tahminlere göre Apple sonbahar döneminde piyasaya birden fazla cihaz sürecek. Söylentiler üç yeni iPhone modelinin duyurulacağını öne sürse de tüketicilerin asıl beklediği iPad Pro’nun yeni bir versiyonu ve yeni nesil Apple Watch!

Apple CEO’su Tim Cook son çeyrek için orta seviye bir iPhone X cihazı çıkarmayacaklarını fakat şirketin ihtiyaçlarını karşılamak için farklı iPhone’lar sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bununla birlikte Apple tahminlere uygun olarak üç yeni iPhone çıkarmasa bile üçüncü nesil klavyeye sahip 2018 model bir MacBook Pro piyasaya sürdü. Bundan elde edilen gelirler de bir sonraki çeyreğin gelirinin bir parçası olacak.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close