E-ticaret devi Amazon, teknolojinin uzandığı her yere yatırım yapmaya devam ediyor. Şirketin bu anlamda son hamlesi ise elektrikli araç girişimi Rivian oldu.

Elektrikli araç girişimi Rivian, Amazon önderliğinde yürütülen 700 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Diğer büyük yatırımcılar arasında Japonya merkezli Sumitomo ve Suudi Arabistan merkezli endüstri grubu Abdul Latif Jameel yer alıyor.

Yatırımın, Rivian’ın henüz birkaç ay önce tanıttığı R1T ve R1S modellerinin hemen ardından gelmesi dikkat çekici. Tesla’nın başı çektiği elektrikli araç pazarına Amazon isminin eklenmesi dengeleri bir miktar değiştirecektir.

Amazon yatırımıyla birlikte Rivian’ın yeni pick-up ve SUV modellerinin de kısa süre içinde seri üretime geçmesi bekleniyor. Söz konusu modellerin planlanan satış tarihi ise 2020. Elektrikli araçların 60 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Amazon yatırımıyla ilgili açıklama yapan Rivian’ın kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe, son yatırım turunun şirket için dikkate değer bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Ayrıca Amazon’un desteğinin Rivian’ın hedeflerini yerine getirmesine yardımcı olacağını belirtti.

“Bu yatırım Rivian için önemli bir kilometre taşı ve sürdürülebilir mobiliteye geçiş için önemli bir adım. Performans ve verimlilik konusunda var olan engelleri ortadan kaldırmanın ötesinde, tüm müşteri deneyiminde yenilikçiliği teşvik etmek için çalışıyoruz. Bu vizyonun üstesinden gelmek doğru ortaklar gerektiriyor ve geliştireceğimiz ürünler, teknolojiler ve deneyimler oluşturma konusunda Amazon’un yanımızda olmasından heyecan duyuyoruz.”

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close