Aylardır açıldı mı, açılacak mı, nerede kaldı derken Amazon Türkiye nihayet açıldı. Online alışveriş devi, amazon.com.tr adresinden bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı.

Türkiye’deki müşterilerini bir mektupla karşılayan Amazon, “Bugün, Türkiye’deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek Amazon.com.tr’nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Aslında adının büyüklüğünün yanında epey sönük bir lansman diyebiliriz. Hatta lansman bile değil, zira daha önce Amazon’un Türkiye’ye gelişini müjdeleyen herhangi resmi bir haber veya reklam çalışmasına rastlamadık.

Yine de “hoş geldin” diyerek Amazon’un Türkiye’deki müşterilerine neler sunacağına bakalım.

Kindle yok, Echo yok, Alexa yok, peki ne var?

Amazon Türkiye, 15 farklı kategoride milyonlarca ürün sunacağını belirtiyor. Ancak şu anda bu milyonlar biraz minyonları andırıyor zira ürün çeşitliliği ve sayısı henüz çok az.

Amazon deyince akla geniş ürün çeşitliliğinin yanında Amazon markalı ürün ve hizmetler geliyor. Amazon Fire, Amazon Echo, EchoDot, Tap ve Alexa bunlardan bazıları. Ve bu ürünlerin hiçbirisi amazon.com.tr’de mevcut değil. Bu Netflix’in kendi yapımlarını yayınlamaması gibi bir şey.

Bunun sebebi, henüz bu ürünlerin tescil işlemlerinin sonuçlanmaması olabilir. Şirketin daha önce kendi ürün ve hizmetlerini Türkiye’de tescil ettirmek için başvuru yaptığı biliniyor.

Sipariş verdim ürün gelmedi dertleri bitecek mi?

Daha önce Amazon’dan alışveriş yapanlar şirketin müşteri memnuniyetine verdiği önemi canlı yaşamışlardır. Bunun başlıca sebebi şirketin teslimat, iade, değişim gibi konularda son derece hassas ve şeffaf olması.

Amazon Türkiye’de de durum farklı olacağa benzemiyor. En azından web sitesinde verilen bilgiler bu şekilde.

Amazon’un standart ve expres teslimat seçenekleri Amazon.com.tr’de de mevcut. Standart teslimat her yere gönderim yaparken ekspres teslimat, kırsal bölgelere gönderim yapmıyor.

Expres teslimat ile ürünler İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’e 1 iş günü içinde, Türkiye’deki diğer şehirlere 2 iş günü içinde adrese teslim ediliyor.

Teslimat ücretleri ürün fiyatlarına ve teslimat şekline göre değişkenlik gösteriyor.

Amazon Türkiye’de standart teslimat için MNG Kargo ile anlaşırken express teslimat hizmetlerini AGT Kurye Hizmetleri ile yürütecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close