Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba radarını Türkiye’ye çevirdi. Şirket geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol’a yatırım yaptığını duyurdu.

Yapılan anlaşmanın değeri ve diğer finansal değerlere dair hiçbir detay açıklanmasa da anlaşmanın bugüne kadar Türkiye’de yapılan en büyük internet girişim yatırımı olduğu söyleniyor.

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol’un şu an 16 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Şirket her geçen gün büyümeye devam etmek ve büyüme hızını artırmak için artık Alibaba ile işbirliği yapacak.

Türkiye 30 yaş altı genç nüfus açısından oldukça şanslı bir ülke. Dolayısıyla Trendyol da genç, dinamik ve teknoloji meraklısı bir kitleye sahip. Üstelik bu kitle büyüme devam ediyor. Bu nedenle Trendyol’un e-ticaret pazarında teknoloji, mobil ödeme, lojistik ve e-ticaret alanlarında Alibaba’nın deneyim ve yeteneklerinden yararlanması oldukça önemli.

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin mayıs ayı raporuna göre, 2016 yılında 30,8 milyar Türk Lirası olan e-ticaret piyasası hacmi 2017 yılında 42,2 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

Alibaba Grubu başkanı Michael Evans, Türkiye’nin bölge ve dünyadaki dijital ekonomilerin gelişim ve çoğalmasını düşündüklerinde önemli ve heyecan verici bir pazar olduğunu belirtti. Trendyol’un kurucularının şirkette kalmaya devam edeceği ve bir görev değişikliğine gidilmeyeceğini söyleyen Evans Türk markalarını, satıcılarını ve üreticilerini gerçek anlamda küresel olma yolunda desteklemeye devam edeceklerini duyurdu.

Trendyol’un kurucusu ve aynı zamanda da CEO’su olan Demet Mutlu ise aldıkları yatırım sonrası yapılan anlaşmadan dolayı çok heyecanlı olduklarını, iki şirketin birbirine oldukça benzediğini, aynı değerleri paylaştığını ve en önemlisi dijital ekonomide büyük hedefleri olduğunu açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close