Teknolojinin getirdikleri artarken bunlardan faydalanmamak özellikle de global şirketleri rakiplerinin gerisinde bırakabiliyor. Tahmin edersiniz ki bu firmaların en son isteyeceği şey. Airbnb de kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkarmak için çağa ayak uydurarak güncel teknolojileri kendi bünyesine entegre etmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz gün kendi blogunda konuklarının kiralık mekanları rahatça bulup gezmelerine yardımcı olmak için sanal ve artırılmış gerçeklik özellikleri geliştirdiğini duyuran Airbnb, önemli bir gelişmeye imza attı.

Airbnb, geçtiğimiz yıldan bu yana konuklar ile ev sahipleri arasında güven inşa etmeye çalışıyor. Bunun için de özellikle VR’ı araştırıyor, deneyler yapıyor ve prototipler üzerinde çalışıyor. Yapılan duyuru da tüm bu özelliklerin çok yakında kullanıma hazır olacağının habercisi olabilir. Sonuç olarak üç boyutlu taramalar ve 360 derecelik fotoğraflar kullanıcıların kiralamak istedikleri evleri daha iyi tanıyıp keşfetmelerini sağlayabilir.

Emlak sektörü VR teknolojisine yöneliyor

Rezervasyon öncesinde sanal gerçeklik ile kiralayacağınızın evin çevresinde dolaştığınızı düşünün. Bu gerçekten de çok kullanışlı olabilir. Hepimiz seyahat öncesinde kalacağımız yerin etrafına göz atmak isteriz. Airbnb bunun yanında seyahat sırasında yardımcı olacağını düşündüğü birkaç hizmeti örnekle de açıklıyor. Dilini bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizde kapının kilidini nasıl açacağınızı veya suyun sıcaklığını ayarlamayı belirlemekte zorlanabilirsiniz. Bunun için de öncesinde sanal gerçeklik uygulamasını kullanarak bu zorluğun üstesinden gelebiliyorsunuz.

Sanal gerçeklik uygulamaları emlak sektöründe bir süredir kullanılıyor. İnsanlar evleri bu şekilde gezip satın alabiliyor. Airbnb de VR-AR uygulamalarını kendi sunucularına entegre etmek istiyor. VR teknolojileri, 360 derece kameralarla Airbnb bilgisayarlarına kolaylıkla kurulabiliyor ancak AR için aynı şeyi söylemek mümkün değil. iOS 11’le piyasaya sürülen ARKit Airbnb’nin istediği AR teknolojisinin nasıl görüneceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlayabilir.

Airbnb’nin bu atılımı oldukça yararlı ve kullanışlı bir fikir olarak görünse de bazı çevreler şirketin bunun üstesinden gelebilmesinin zor olduğunu düşünüyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close