Dünyanın en büyük paylaşım ekonomisi girişimlerinden Airbnb, yılın en büyük yatırım turlarından birini tamamladığını doğruladı.

Haziran ayında The Wall Street Journal tarafından yazılan fakat bugüne kadar doğrulanmayan yatırım turu, girişimin SEC’e ilettiği dokümanla kesinlik kazandı. Airbnb, 1,5 milyar dolarlık yatırım turunu tamamlayarak, değerini 25,5 milyar dolara çıkarmış oldu.

Airbnb 25,5 milyar dolar değerlemeyle halka açılmamış en değerli üçüncü girişim olma unvanına sahip. Liderlik 62,5 milyar dolar değerindeki Uber’deyken, ikinci ise 45 milyar dolarlık Xioami.

Airbnb’nin 1,5 milyar dolarlık yatırım turunun liderleri arasında General Atlantic, Hillhouse Capital Group ve Tiger Global Management sayılırken, katılımcılar ise Temasek Holdings, Kleiner Perkins Caufield & Byers, GGV Capital, China Broadband Capital ve Horizon Ventures şeklinde sıralanıyor.

Çin gibi küresel pazarlarda agresif bir büyüme stratejiyi benimseyen Airbnb, ABD’de ise lobi faaliyetlerine ağırlık veriyor. Girişim her ikisi için de yüksek bütçelere ihtiyaç duyuyor.

Airbnb’nin bugüne kadar aldığı yatırımların toplamı 2,4 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close