Airbnb geçtiğimiz yıl ev sahiplerinin bir felaket sonrasında yardıma muhtaç kişilere acil konut sağlamalarına izin verecek şekilde tasarlanan Open Homes adlı bir uygulama geliştirmişti. Bu uygulama sayesinde ev sahipleri, mültecilerin veya yardıma muhtaç diğer kişilerin ücretsiz şekilde barınmasına yardımcı olabilecekti. Ancak Airbnb, bu uygulamayı yeterli bulmadı ve sınırlarını daha da genişletmeye karar verdi. Open Homes artık ev sahiplerinin bir felaketten önce evlerinin özelliklerini listelemelerine imkan sağlayacak.

Uygulamanın bu şekilde geliştirilmesinin sebebi bir felaket olmadan önce ev sahiplerinin evlerini kaydetmesini sağlamak böylelikle de bir doğal felaket durumunda ihtiyaç sahiplerinin bekleme süresini azaltmak. Uygulama ayrıca acil durum yöneticileri ile evlerini bağışlamak isteyen kullanıcıları da eşleştiriyor.

Şirket, bir felaketten önce bu tarz bir listenin bulunmasının kullanıcıların daha hızlı şekilde yanıt vermesini sağlayacağını umuyor. Uygulama ayrıca ev sahipleri için “kişisel hazırlık ve eve alınacak kişiler işin eğitim etkinlikleri” ile birlikte bir pazarlama kampanyası ve yerel acil durum yönetimi ile iletişim kurmak için gerekli olan protokolleri de içeriyor.

Airbnb, Boston’da gerçekleşen Mayors Konferansı’nda bu projenin pilot olarak Kaliforniya’da piyasaya sürüleceğini ve zamanla diğer şehirleri de kapsayacağını açıkladı. Şirketin bazı şehirlerde yaşadığı zorluklar göz önünde bulundurulduğunda bu projenin iyi niyet göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Programın, başlatıldığı 2017 yılından bu yana 17.000 gece ihtiyacı olan kişilere ev sağladığı biliniyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close