İTÜ Çekirdek olarak uygulayıcı kuruluşlarından birisi olduğumuz TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı’nın, açıklanan bir önceki “Yeşil Büyüme” çağrısı 2021 2. çağrı döneminde 6 girişimcimiz destek almaya hak kazandı. Böylece, Türkiye genelinde BİGG desteği alan girişimcilerin %13’ü İTÜ Çekirdekli olurken, bu girişimlerle beraber bugüne kadar 205 BİGG girişimcimize 36 milyon TL üzerinde hibe desteği alma imkânı sağladık.

TÜBİTAK BİGG ‘’Yeşil Büyüme’’ konsepti ile 2022’in 2. çağrısını, yeni girişim projelerine destek olmak üzere başlattı. Sahip olduğumuz doğal kaynakların tükenme riskini göz önünde bulundurarak gelecek nesillere aktarılması için sürdürülebilir bir kullanım sağlamak artık hepimizin sorumluluğunda. Eğer sen de her geçen gün tükenme riskiyle karşı karşıya kalan kaynakların, doğal varlıkların ve çevresel hizmetlerin sürdürülebilir bir şekilde kullanılarak ekonomik büyümenin mümkün olduğuna inanıyorsan ve bu konuda geliştirilebilir bir girişim fikrine sahipsen, BİGG programına İTÜ Çekirdek farkıyla hemen başvur. Unutma, son başvuru tarihi 26 Haziran!

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Prototip aşamasındayım, herhangi bir şirkette ortaklığım yok ve nihai ürüne ulaşmak için yapacağım Ar-Ge çalışmalarına kamu kaynağı arıyorum diyorsan, en az 2 kişilik bir ekibin varsa ve girişim fikrinin TÜBİTAK’ın bu dönemki çağrı dikeyi “Yeşil Büyüme” konseptine uygun olduğuna eminsen BİGG programına başvurabilirsin!

TÜBİTAK’ın bu dönemki çağrı dikeyi “Yeşil Büyüme” dikeyindeki ana başlıklarımız;

– İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik
– Temiz ve Döngüsel Ekonomi
– Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
– Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım: Tarladan Sofraya Sürdürülebilir Tarım
– Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Girişiminin ana başlıklar dahilinde olduğuna eminsen BİGG programına hemen başvurarak İTÜ Çekirdek farkıyla bu sürece dahil olmaya hak kazanabilirsin!

BİGG İLE 450.000 TL HİBE DESTEĞİ

Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerini destekleyen bir TÜBİTAK programı olan BİGG programı dahilinde girişimcilere 450.000 TL hibe desteği sağlanıyor. Bu miktar, geçen döneme kadar 200.000 TL’ydi ancak yeni düzenleme ile girişimcilere sağlanacak destek miktarında artış yapıldı.

BİGG SÜRECİNDE İTÜ ÇEKİRDEK FARKI

İTÜ Çekirdek olarak 2015 yılından beri teknolojik ve yenilikçi iş fikrine sahip girişimci adaylarını TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında destekliyoruz. En son açıklanan bir önceki “Yeşil Büyüme” çağrısı 2021 2. çağrı döneminde 6 girişimcimiz ile beraber Türkiye genelinde BİGG desteği alan girişimcilerin %13’ü İTÜ Çekirdekli ve bu girişimlerle beraber bugüne kadar 205 BİGG girişimcimize 36 milyon TL üzerinde hibe desteği alma imkânı sağladık.

Programa başvuran girişimciler kabul edilmelerinin ardından;

  • İş planı hazırlama, proje yazımı, girişimcilik AR-GE, ticarileşme, finansal plan gibi birçok konuda eğitimler alıyorlar,
  • 500’den fazla İTÜ Çekirdek mentoruyla projelerini geliştirmek için beraber çalışabiliyor,
  • İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in networkünden yararlanabiliyor,
  • 2021’de 458 milyon TL değerinde ödül, hibe ve yatırımın dağıtıldığı Big Bang Start-up Challenge yarışması yolunda bir adım önde başlıyor,
  • TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunması durumunda İTÜ ARI Teknokent kuluçka merkezlerinde ücretsiz ofis imkânı kazanabiliyor,
  • 40’ı aşkın paydaş kurumun katkıları ile iş ağlarını genişletebiliyor,
  • İş süreçlerini kolaylaştıracak, bulut sistemleri, ödeme sistemleri, muhasebe ya da sosyal yaşam destekleri gibi birçok alanda İTÜ Çekirdeklilere tanınan indirim, abonelik ya da ücretsiz kullanım gibi özel imkanlarla sahip oluyorlar.

BİGG Programı imkanlarına İTÜ Çekirdek ayrıcalıkları ile ulaşmak için hemen başvur.

Son başvuru tarihi: 26 Haziran!

BİGG İTÜ Çekirdek Programı’ndan Destek Alan Girişimciler Ne Dedi?

Algan Kurucu Ortağı Arda Algan: “İTÜ Çekirdek bünyesinde aldığımız eğitimler iş planımızı detaylı ve profesyonel bir şekilde oluşturmamıza büyük katkı sağladı. Mentorların bize kattığı bilgiler, iş fikrimize farklı açılardan bakabilmemizi sağlayarak, pazarlama ve Ar-Ge konusunda vizyonumuzu daha da genişletti.”

Algometa Kurucusu Tuğberk Tunçinan: “İTÜ Çekirdek’in BİGG Programı için iş planı hazırlama, yalın girişim metodu, pazar stratejisi, finansal planlama ve ticarileşme gibi birçok alanda sunduğu eğitimler ve sağladığı imkanlar iş fikrimizin şirketleşmesi sürecinde bize yol gösterdi. Ayrıca, mentorlarla gerçekleştirilen görüşmeler, proje fikrimizin olgunlaşması ve sektörel bilgi edinilmesi konusunda oldukça yararlıydı.”

Catchpad Kurucusu Ahmet Sancaktutan: “İTÜ Çekirdek geniş mentor ağı sayesinde iş planımızı gerçek bir Ar-Ge projesi şeklinde yazmayı öğrendik. Bu yola çıkacakların yol arkadaşı olarak mutlaka değerlendirmeleri gereken bir kurum.”

Hyperion Kurucu Ortağı Yalım Can Arslan: “İş fikrini oluştururken aldığımız eğitimler, teknik ve ticari mentorluklar, tasarım desteği ve arkamızda İTÜ Çekirdek’in olmasının verdiği güven bize bu yolculukta hep güçlü ve özgüvenli hissettirdi. Süreci başarılı bir şekilde tamamlamamızda İTÜ Çekirdek ekibinin ve değerli mentorlarımızın desteği çok büyük.”

LumineScience Kurucu Ortağı Başak Toker: “İTÜ Çekirdek, dünya çapında tanınan ve girişimcilere en çok destek veren kurumlardan olduğu için tercih ettik ve iş planımızı sürekli geliştirmemizi, finansal ve mali işlemler konusunda gerekli bütün bilgilere sahip olmamızı sağladı. İTÜ Çekirdek olmasaydı, TÜBİTAK BİGG programından geçme şansımız bu kadar yüksek olmazdı.”

OyuNest Kurucusu Sarvin Eshaghi: “BİGG İTÜ Çekirdek, eğitimler ve mentorluklar sayesinde, iş fikrine inanan her girişimcinin kendini mental ve sosyal olarak geliştirmek için faydalanabileceği mükemmel bir program. Bu programda, fikir aşamasından başlayarak orta ve uzun vadeli planlarımızı kapsayan sürdürebilir bir yol haritası oluşturabildik. Ayrıca, mali kaygılarımızın giderilmesine yönelik detaylı ve kapsamlı çalışmalar yaptık.”

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close