Son dönemde bir hayli popüler olan ve milyonlarca ekibin kurum içi mesajlaşmak için kullandığı Slack halka arza hazırlanıyor.

Nisan 2014’te aldığı 42 milyon dolarlık yatırımla dikkat çeken girişim, 2015’e girmeden değerini 1 milyar dolara yükseltmişti. Bu yıl hızlı bir büyüme grafiği sergileyen Slack, nisan ayında 750 bin, ekim ayında ise 1,7 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. Girişimin şu anki değerlemesi 3 milyar dolar civarında.

Slack’ın kurucu CEO’su Steward Butterfield, girişimin başarısını halka arz ile taçlandırmak istediğini söylüyor. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde 18 ay içerisinde halka arz edileceklerini belirten Butterfield, halka arza hazırlanan en büyük rakibi Atlassian’dan büyüme ve satış modeli alanında farklılaştıklarını da ekliyor.

Google Ventures ve Accel Partners gibi önemli yatırımcıları arkasına alan Slack, yakında Facebook’un iş ortamları için geliştirdiği Facebook Work ile rekabet etmek durumunda kalacak. Bunun Slack’in değerine pozitif katkıda bulunması olası.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close