Nokta-kom patlamasından sağ çıkan nadir internet şirketlerinden Yahoo, 2012 yılında CEO görevine atanan Marissa Mayer’in yeniden yapılanma stratejisi sayesinde beklediği anlaşma teklifini aldı.

ABD’nin en büyük telekom şirketlerinden Verizon, Yahoo’ya 4,8 milyar dolarlık bir satın alma teklifi götürdü. The Wall Street Journal’a göre Yahoo yönetim kurulu teklifi onayladı.

Yahoo’nun internet servislerinin sahibi olacak olan Verizon, bunları geçtiğimiz yıl 4,4 milyar dolara satın aldığı AOL hizmetleriyle birleştirmeyi planlıyor.

Verizon’ın Yahoo’ya talip olması bir hayli mantıklı çünkü her iki firma da halihazırda benzer işler yapıyorlar. Yahoo’nun reklam teknolojilerini bünyesine katmak isteyen telekom devi, Facebook ve Google’ın ardından üçüncü alternatif olmayı amaçlıyor.

Yahoo içerisinden ismi açıklanmayan bir kaynak Recode’a firmanın en kolay şartları sunan anlaşmayı istediğini söylüyor ve devam ediyor: “Verizon’ın finansal durumu veya iki firmanın entegrasyonu konusunda endişe edilecek bir şey yok. Pek bir sorun yaşamadan anlaşma tamamlanabilir.”

Anlaşmanın tamamlanması durumunda Yahoo CEO’su Marissa Mayer ile AOL CEO’su Tim Armstrong’un birlikte çalışma ihtimali var. Bu ikili yıllar önce Google’da birlikte çalışmışlardı fakat daha da önemlisi, bundan iki yıl önce Mayer Armstrong’un Yahoo ile AOL’i birleştirme çabalarını geri çevirmişti. Sonrasında Verizon tarafından satın alınan AOL, şimdi Yahoo’yu bünyesine katacağa benziyor.


GÜNCELLEME (14:37): Verizon satın alma anlaşmasını ve 3,8 milyar dolarlık fiyat etiketini doğruladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close