İTÜ Çekirdek’ten yetişen dünyanın ilk akıllı oyuncak pad’i Tabtoy projesi, Toyji markasıyla Kickstarter’da kitlesel fonlama kampanyası başlattı. 

Toyji, 3B bastırılabilir ve değiştirilebilir gerçek oyuncaklara dokunarak akıllı tabletlere dokunmadan oynanan eğitici dijital oyunlar sunarak, ailelerin ve çocukların daha verimli zaman geçirmelerini hedefliyor. Bahçeşehir Dragos Kampüsü Anaokulları ve aileler ile yapılan çalışmalar sonucunda, aynı zamanda uzman görüşleri ile son halini alan Toyji, Kickstarter kampanyası ile görücüye çıktı. Toyji’nin eğitici oyunları Bluetooth bağlantısıyla tabletlerde (iOS and Android) oynanabiliyor.

Toyji ailelerin ve günümüzün en büyük problemi olan sık tablet kullanımı ve alışkanlığını, aynı zamanda sık kullanım sonucu çocuk gelişimde rastlanan ince motor becerileri, odaklanma gibi sorunları çözmek için yola çıktı.

familytimepaint

Renkli bir kurgu dünyasında geçen dokunulabilir oyunları ve yapay zeka sahibi karakterleriyle Toyji aileleri bir araya getiriyor ve müzik’ten kodlamaya birçok alanda eğitici içerikleri eğlenceli, heyecanlı ve anlaşılabilir şekilde sunuyor. Ayrıca aileler yemek saatleri, ekran süresi ve uyku saatleri konusundaki planlarını oyunlara entegre edebiliyor; bu sayede Toyji’nin oyunları sağlıklı bir yaşamı destekliyor.

“Bu günlerde herkes bir ekrana bakıyor ve aynı ortamda birbirimizden kopabiliyoruz. Bu da çocuklarda dil, sosyal, zeka ve motor becerileri açısından sorunlara sebep olabiliyor. Biz bunu değiştirmek istediğimiz için Toyji’yi ürettik.” diyen ROYO Bilişim CEO’su Cem Nahit Köne şöyle açıklıyor: “Toyji’nin eğitici oyunları ve dokunulabilir oyun teknolojisi genel ve müfredat bilgilerini, kodlama, dil ve sosyal becerileri, üç boyutlu düşünmeyi, motor becerilerini ve mesafeler, ağırlık ve sıralama gibi konseptleri anlamayı geliştiriyor.”

Yerli girişimcimizin kampanyasına aşağıdaki bağlantıdan destek olabilirsiniz:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close