Teknolojiyle içli dışlı olanlar Linus Torvalds ismini duyduğunda şapka çıkarır. Geliştirdiği teknolojiler ile dijital dünyayı iki kez değiştirmeyi başaran Torvalds, bugün milyonlarca mühendisin bel bağladığı ve internetin mihenk taşlarından Linux çekirdeğinin ve geliştiricilerin yoğun biçimde kullandığı kod yönetim sistemi GitHub’ı dijital çağa kazandıran dehanın ta kendisi.

TED’in kurucusu Chris Anderson ile özel bir söyleşi gerçekleştiren Torvalds, kendini bir fütürist veya dahi olarak görmüyor. Hatta ona kalırsa bir vizyoner dahi değil; yalnızca bir mühendis lakin bunun bir hayli işine yaradığı görüşünde: “Yıldızları seyrederek etrafta dolaşan insanlarla gayet mutluyum. Fakat ben yere bakıyorum ve önüme çıkan çukurları düzeltmek istiyorum.”

Torvalds’ın mühendisliğe dair düşüncelerini, yaşama ve çalışma felsefesini paylaştığı söyleşisini Türkçe altyazılı olarak aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close