Kurumsal iletişime yeni bir soluk getirerek inanılmaz bir büyüme ivmesi yakalayan Slack, küresel yatırım temposu azalmasına rağmen büyümeye devam ediyor.

Her gün 2,7 milyon profesyonel tarafından kullanılan Slack, kullanıcı tabanını yıllık bazda 3,5 kat artırdı. 800 bin kullancısından aylık 8-15 dolar abonelik ücreti alan girişimin kurumsal müşterileri arasında NASA, Comcast ve Walmart gibi devler de yer alıyor. Girişim tarafından açıklanan verilere göre sıradan bir kullanıcı günde 10 saatini Slack’te geçiriyor.

Slack’in değerlemesini 3,8 milyar dolara çıkaran yatırım turu Thrive Capital  öncülüğünde gerçekleştirildi ve Accel, Social Capital, Spark Growth ve Comcast Ventures gibi yatırımcıların da katılımıyla 200 milyon dolar toplandı. Slack CEO’su Steve Butterfield, yeni yatırımla liderlik konumlarını korumayı amaçladıklarını açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close