İş süreçlerinin dijitalleşmesi, uzaktan çalışma imkanlarının gelişimi, çalışan profilinin değişimi gibi faktörler iş gücü içerisinde giderek güçlenen yeni bir sınıfı doğurdu: Freelance Çalışanlar. 100 yıllık iş gücü modeli değişirken, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Rimuut bu değişimin öncüsü olan freelance çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak mikro-şirketlere dönüştürüyor.

Freelance çalışanların müşterileriyle çalışırken karşılaştıkları faturalandırma, tahsilat, sözleşme gibi problemlerin çözümüne odaklanan Rimuut, bu çözümlere ek olarak sunduğu çevrimiçi çalışma ortamıyla iş süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. İş gücüyle talep arasında eşleşme yapmayan ve bütünüyle freelance çalışanların ticari ve idari problemlerine odaklanan girişim, aynı zamanda İTÜ Çekirdek’in 2017 girişimlerinden biri olmuştu.

Geliştirdiği escrow tahsilat altyapısı ve çevrimiçi çalışma ortamıyla müşteri tarafının daha güvenli ve pratik çalışmasını sağlayan platform, çıkış noktası itibariyle eşleştirme yapmıyor olsa da bu doğrultuda altyapı çalışmalarına devam ediyor. Tüm hazırlıklarını hızla sürdüren Rimuut ekibi Ağustos ayı içerisinde faaliyete geçmek için geri sayıma başlamış durumda. Şu ana kadar 500’ün üzerinde erken müşteri başvurusu alan girişim hakkında detaylı bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close