Namco’nun kurucusu, “Pac-Man’in Babası” olarak da bilinen Masaya Nakamura 91 yaşında hayatını kaybetti.

Nakamura, Namco’yu o zaman ki ismiyle Nakamura Manufacturing olarak 1955 senesinde kurdu. İlk etapta büyük mağazalar ve alışveriş merkezleri için jetonlu çocuk oyuncakları üreten Namco, 70’lerde video oyun alanına genişledi. Takvimler 1980’i gösterdiğinde ise Toru Iwatani tarafından tasarlanan ve o günden bu yana pop kültürün simgelerinden biri haline gelen Pac-Man’i yayınladı.

Aradan geçen yıllarda başarılı bir oyun yapımcısına dönüşen Namco, 2005 yılında Bandai ile birleşti ve Bandai Namco olarak anılmaya başlandı. Nakamura ise Japon oyun endüstrisini başlatan birkaç insan arasında sayılarak onurlandırıldı.

Namco, Pac-Man’in yanı sıra Türkiye’deki oyun salonlarında da popüler olmuş Galaga ve Pole Position gibi oyunlara da imza attı.

Nakamura 22 Ocak’ta hayatını kaybederken, Bandai Namco tarafından bugün açıklandı. Açıklamada ölüm sebebine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close