Facebook, taksi sektörünü alt üst eden Uber ile işbirliğine gidiyor. Messenger uygulaması kullanıcılara araç çağırma olanağı sağlayacak.

Facebook kullanıcıları, akıllı telefonlarında Uber uygulaması olmasa bile, Facebook Messenger üzerinden araç çağırabilecek.

ABD’nin seçilen şehirlerinde bu hafta devreye sokulacak yeni özellik sayesinde Uber milyonlarca yeni müşteriye ulaşacak.

Facebook, 1,5 milyar kullanıcı sayısı ile dünyanın en büyük sosyal ağı, Uber dünyanın en değerli girişimi konumunda. İki tarafın işbirliği gelecekte daha büyük ortaklıkları da mümkün kılabilir.

700 milyon kişi tarafından her gün kullanılan Messenger uygulaması hakkında sitesinden açıklama yapan Uber, “Messenger’da Uber’i çağırmak, takip etmek ve ödeme yapmak bir mesaj atmak kadar basitleşecek” dedi.

Facebook, Messenger’daki bu yeni ulaşım fonksiyonunun gelişim sürecinin bir parçası olduğunu ve daha fazla ülkede başka ortaklıklara gitmeyi de planladığını duyurdu.

Facebook sistemi anlatırken “süper basit” diyor ve çalışma mantığını şöyle açıklıyor: “Şoför statüsü güncellemeleri ve ödeme fişleri Uber ile sizin aranızda özel bir sohbette iletilecek.”

Uber ve Facebook, Messenger üzerinden Uber’i ilk defa kullananlara 20 dolara kadarki ilk yolculuklarını hediye ediyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close