Magic Leap daha piyasaya hiçbir ürün sunmamışken Google ve Alibaba gibi büyük şirketlerden 1.9 milyar dolarlık yatırım almış ve unicorn olmuştu. Ancak artırılmış gerçekliğin somut hali olarak nitelense de ortaya net bir şeyler koyamamıştı. Üç yıl gibi uzun sürenin ardından Magic Leap nihayet “creator edition” olarak isimlendirdiği ilk ürününü açıkladı: Magic Leap One!

İlk bakışta kocaman cyberpunk gözlükleri andıran Magic Leap One, Lightpack adı verilen disk şeklinde bir dış bilgisayar ve elde taşınabilir bir denetleyiciden oluşuyor. Birçok kişinin ‘etkileyici bir görsellik’ sunacağını iddia ettiği teknolojinin ağır bilgisayarlara bağımlı olmamalı önemli bir gelişme.

Söz konusu VR olduğunda en önemli konu görüntü kalitesi yani yaşadığınız şeyin mümkün olduğunca gerçek görünmesidir. Fakat AR alanında cihazın çevreyi ve nesneleri doğru şekilde algılayıp deneyimi buna göre şekillendirmesi de çok önemli. Bu sebeple Magic Leap One birden fazla çevre girdisine sahip. Ses, el hareketleri, kafanın duruşu ve göz takibi dahil olmak üzere çoklu giriş modlarını aktif hale getirerek kalıcı nesneleri çevreyle eşleştiriyor. Örneğin duvarınıza sanal bir televizyon yerleştirir ve daha sonra aynı mekana dönerseniz televizyon yine bıraktığınız yerde kalabiliyor.

Rolling Stone‘a göre Magic Leap’in özel alın, burun ve şakak pedleri de olacak. Ayrıca gözlükte iki farklı boy seçeneği bulunacak.

Lightpack, kemer veya omuza rahatlıkla yerleştirilebiliyor. Lightpack’in bir MacBook Pro veya Alienware oyun bilgisayarıyla güç açısından benzer olduğu söyleniyor. Gözlüklerde dört dahili mikrofon ve en az 6 harici kamera bulunuyor. Bunun yanında Microsoft HoloLens’e benzer yerleşik hoparlör de barındırıyor.

Henüz Magic Leap One’ın çıkış tarihini ve fiyatını kesin olarak bilmiyoruz. Ancak iddialar bu donanımın 2018 başlarında piyasaya sunulacağı yönünde.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close