Bir mobil uygulama fikriniz var fakat hayata geçirmek için gereken teknik bilgi birikimine sahip değilsiniz. Öyleyse teknik bir eş kurucuya ihtiyaç duyarsanız değil mi? Aslına bakarsanız bir yol daha var…

Günümüzde herkesin bir uygulama fikri var. Hatta artık mobil uygulama fikirleri tartışmanın üniversite kampüslerindeki en popüler aktivitelerden biri olduğunu söylemek gerçeğe göz kırpan bir abartıya dönüştü. Sorun ise havada uçan fikirler kadar, peçeteye çizilen taslakları kullanıcıya tepki verecek gerçek uygulamalara dönüştürecek kadar geliştirici olmaması.

Öğrencilerin uygulama tabanlı ya da değil girişimler başlatması harika. Bu trendin sınıflarda öğretilemeyecek cinsten verdiği girişimcilik eğitimi, bir ekosistemin geleceğinin parlaması ve aralarından hayatta kalabilenlerin ülke ekonomisine katkı sağlaması demek.

Tüm dünyada varlığını hissettiren bu trendi desteklemeye karar veren Bizness App isimli uygulama geliştirme platformu, hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan uygulama geliştirilmesini sağlayan servisini .edu e-posta adresine sahip tüm öğrencilere ücretsiz olarak açtı.

İlk birkaç ayda 30 bin öğrenci platforma ücretsiz olarak üye oldu ve uygulamaları üzerinde çalışmaya başladı. Bizness ayrıca daha fazla öğrencinin girişimciliğe ilk adımı atması için 50’den fazla üniversitenin girişimcilik departmanlarıyla işbirliği yaptı.

Öğrenciler platforma erişerek Bizness’ın uygulama başına aylık 59 dolara ve opsiyonel 2000 bin dolar ücretli tasarım setini ücretsiz olark kullanabiliyorlar.

Peki, Bizness Apps neden halihazırda firmalara ve girişimlere sattığı ürünlerini öğrencilere ücretsiz sunuyor? İlk sebep, kurucusu Andrew Gazdecki’nin de Bizness Apps’i üniversite öğrencisiyken başlatması ve bir öğrencinin bile aynısı yapmasını sağlarsa görevinin tamamlandığını hissedecek olması. Tabii ki daha fazla öğrencinin platformu kullanması Bizness Apps’in kulaktan kulağa yayılacak olması da demek.

Platformu kullanarak uygulamalar tasarlamak ne yazık ki geleneksel yollarla uygulama kodlamaya dair herhangi bir şey öğretmiyor. Fakat Bizness Apps araçlarına ücretsiz erişim, öğrencilerin uygulama fikirlerinin en yalın halini hayata geçirmelerini sağlayarak girişimciliğe görece daha kolay bir ilk adım atmalarını mümkün kılıyor. Ortaya çıkan ilk üründen sonra yatırım veya gerçek geliştiriciler işe alarak yola devam etmek tercih edilebilir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close