Twitter’ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey’nin şirketin CEO koltuğuna oturmasının ardından başlayan değişim süreci son hız devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Dick Costolo’nu istifasının ardından yeni bir lider arayışına giren Twitter, Jack Dorsey’yi önce geçici CEO olarak atamış, ardından da şirketin kaderi tamamen Dorsey’ye emanet edilmişti.

Dorsey’nin kafasında net bir Twitter vizyonu olduğu ortada; ilk iş olarak şirketin yüzde 8’lik iş gücüne denk gelen 336 çalışan ile yolların ayrılacağını açıklayan Dorsey, her ne kadar bunun sürdürülebilir ve yüksek performanslı bir Twitter için gerekli olduğunu söylese de eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamamıştı.

Jack Dorsey’nin ilk kararı Twitter çalışanları arasında panik yaratmış olsa gerek ki, CEO ikinci hamlesini yine çalışanlar üzerine fakat bu sefer onları sevindirecek türden yaptı. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Dorsey, elinde bulundurduğu Twitter hisselerinin üçte birini çalışanların hisse tazmin fonuna yatıracağını duyurdu. Dorsey’nin çalışanlara aktaracağı hisseler 197 milyon dolar değerinde.

“Yatırımı insanlarımıza yapıyoruz” diyen Dorsey, “Küçük bir şeyin büyük bir parçası olmaktansa, büyük bir şeyin küçük bir parçası olmayı tercih ederim.” şeklinde devam etti.

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer geçtiğimiz hafta Twitter’ın yüzde 4 hissesini satın alarak, şirketin en büyük üçüncü bireysel hissedarı olmuştu. Son hamlesinin ardından Dorsey’nin elindeki Twitter hisseleri yüzde 3’e geriledi ve Ballmer kurucu CEO’dan daha büyük bir hissedar konumuna yükseldi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close