Otomotiv kategorisinden İTÜ Çekirdek’e başvuran ve Big Bang 2015 finalistlerinden IUGO, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcıları’ndan 400.000 dolar yatırım aldı.

İleri seviye sürücü destek sistemleri geliştiren IUGO’nun yatırım sonrası değerlemesi 4,5 milyon dolar olarak açıklandı.

Girişim, geliştirdiği iş zekası ve veri analizi çözümleriyle trafik kazalarını ve yakıt israfını azaltıyor.

IUGO geliştirdiği cihazıyla sürüşe dair verileri hizmet verdiği büyük araç filolarından topluyor. Topladığı bu veriler sürekli olarak ortak bir veri havuzuna gönderiliyor ve yapay zeka algoritmaları tarafından destek sistemini bir sonraki adıma taşıyacak iyileştirmeler saptıyor.

IUGO, otomotiv İhracatçıları Birliği ile İTÜ Çekirdek Otomotiv Kategorisi’ni başlattığımız 2015 yılında kuruldu. O yılın Big Bang yarışmasında finale kadar yükselerek 100.000 TL yatırım ve 120.000 dolar değerinde IBM Bluemix kullanım ödülü kazanmıştı.

Keiretsu Forum yatırımcılarının sağladığı 400 bin dolarlık kaynak, IUGO’nun ürün geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak üzere yatırımlar yapmasını sağlayacak.

Girişimin kurucularından, ayrıca genel müdürlüğünü üstlenen Evren Özatay, akıllı araçların sigorta ve araç kiralama sektörlerine yeni bir soluk getireceğine inanıyor: “Günümüz akıllı araç geliştirme ekosisteminde, araç telemetrisi alanının hızla değiştiğini, bu dönüşüm neticesinde sürücülerin ve sürüş alışkanlıklarının ön plana çıktığını, araçlara kara kutu takılmasının bir sonucu olarak sigorta ve araç kiralama sektörlerinde yeni finansal modellerin ülkemizde yaygınlaşmaya başlayacağını gözlemliyoruz.”


 Otonom otomobil ile sürücüsüz otomobil arasındaki farkı biliyor musunuz?

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close