İyi girişimlerin yetişme merkezi İTÜ Çekirdek’te bu hafta yine birçok gelişme yaşandı!

 

» Lisa CNBC Global’e haber oldu!

Haziran ayında Product Hunt’ta 1 numaraya yükselerek dünya çapında dikkat çeken Lisa şimdi de CNBC Global’in teknoloji sitesinde yer aldı. Kullanıcılara instagram’da hangi fotoğraflarının daha fazla beğeni alacağını söyleyen bir uygulama olan Lisa, CNBC tarafından ‘mutlaka kullanılması gereken yeni sosyal medya uygulamaları’ arasında gösteriliyor.

http://www.cnbc.com/2017/07/21/new-social-media-apps-you-need-on-your-phone.html

 

» Bisigortaci.com 500 sigorta acentesine ulaştı



2016’nın ekim ayında sigorta acentelerini dijitalleştirmek için kurulan ve ardından Nisan ayında İTÜ Çekirdek girişimleri arasına dahil olan start-up girişimi bisigortaci.com büyümesine devam ediyor.

Sigortacılar için online bir pazar yeri, müşteriler için de en uygun fiyat opsiyonlarını ve ihtiyaçlarına uygun sigorta poliçelerini sunan acenteleri bulabilecekleri bir platform olarak faaliyete geçen bisigortaci.com, 45 ilde 500 adet sigorta acentesi ile sigortacılık alanında farklılık oluşturmaya devam ediyor.

Bisigortaci.com temmuz ayında üyelik ücretlerini kaldırarak, sigorta acentelerini ücretsiz olarak sisteme dahil ediyor. Bisigortaci.com’a dahil olmak isteyen sigorta acenteleri üyeliklerini ücretsiz bir şekilde başlatabilir, çevresindeki potansiyel müşterilere rahatlıkla ulaşabilir ve portföylerini büyütebilirler.

 

»  Respo Gadgets geliştirme sürecine devam ediyor

Uyku apnesi sorununa çözüm getiren Respo Gadgets, geliştirdikleri apart hakkında Nöroloji Uzmanı Doç Dr. Hüseyin Turan Atay ile görüştü. Geliştirme sürecine devam eden ve gerçek denekler üzerinde kapsamlı testler yapan ekip, Atay ile fikir alışverişinde bulundu.

 

 

» eGirişim BTM sohbetlerinin konuğuydu

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi I2B Söyleşileri’nde bu hafta Hilmi Öğütçü konuk oldu. İTÜ Çekirdek’in içerik alanında faaliyet gösteren girişimlerden biri olan eGirişim’in kurucusu olan Hilmi, kurumsal firmalarda başlayıp girişimciliğe uzanan hikayesini paylaştı ve girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

 

» SoGİP ve BRM de Mentornity ile çalışmaya başladı

Sosyal Girişimcilik Programı (SoGiP), Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği’nin (BRM) yürüttüğü mentorluk süreçleri Mentornity üzerinden ilerliyor. Mentornity’nin mentorlar ve girişimler için sunduğu çözümlerden faydalanmaya başlayan iki organizasyon, yeni dönem için yapılan mentorluk eğitimlerinde Mentornity’nin mentorlar, girişimciler ve program yöneticileri için nasıl çalıştığına da yer veriyor.

 

 

» İTÜ Çekirdek girişimlerine özel tahkim semineri düzenlendi

26 Temmuz Salı günü İTÜ Çekirdek’te girişimciler için Hızlı ve Etkin Uyuşmazlık Çözüm Yolu olan Tahkim konusunda İTÜ Arı Teknokent Hukuk ve Regülasyon stratejileri direktörümüz Av. Ege Koç ile birlikte Av. Şeref Can Arat, Av. Fatma Esra Güzeloğlu, Av. Yavuz Can Aslan ve Av. Ayça Aydın tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. Girişimciler tahkim konusunda önemli bilgiler elde ederken uzman avukatlara sorularını yöneltme fırsatı buldu.

 

 

» TamEntegre yeni web sitesini yayına aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden TamEntegre web sitesini yeniledi. Çok kanallı satış yapanlara özel bulut tabanlı bir entegrasyon sistemi olan TamEntegre, büyük eticaret siteleriyle entegrasyonlarını da tamamlamaya devam ediyor.

 

» OtobusBankasi.com shuttle servis hizmetini genişletti

Türkiye’nin ilk online şoförlü lüks araç, VIP minibüs, midibüs ve otobüs kiralama platformu otobusbankasi.com, sadece havayolu şirketlerinin yolcularına sunduğu shuttle servis hizmetini genişletti. Karayolu yolcu taşımacılığı yapan yeni bir otobüs firması ile yaptığı B2B anlaşmasıyla otobüs yolcularına ücretli shuttle servis hizmeti vermeye başlayan platform böylece Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor.

Bu shuttle servis hizmetinden şimdiye kadar 4000’den fazla otobüs yolcusu faydalandı.

 

» İyileştir pilot çalışmalara başlıyor

İTÜ Çekirdek girişimlerinden iyileştir, Ankara’da kaliteye önem veren 4 farklı marka ile pilot uygulama çalışmalarına Ağustos başında başlıyor. Görüntülü anlık denetim sistemi olan iyileştir, müşteri görüşlerini öğrenerek doğrudan işletme sahibine iletiyor.

İyileştir; restoran, kafe, fırın, market, mağaza gibi işletmelere kolaylıkla entegre edilebiliyor.

 

» LJK  röportajıyla lojistik sektörünün önemli portalında yer aldı

İTÜ Çekirdek’in lojistik sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimi LJK, Lojistik sektörünün önde gelen haber portalı www.yesillojistikciler.com’da röportajıyla yer aldı.

”LJK’nın bir start up olduğunu söyleyen LJK Kurucu Ortağı Osman Circi, LJK yazılımı sayesinde freight forwarder firmaların işlerini kolaylaştıran günlük operasyonlarını kolayca halledebilecekleri bir yazılım olduğunu belirtti. Osman Circi, “LJK sayesinde freight forwarder firmalar, satış ve operasyonlarını e-postalarla beraber senkronize olarak yönetebiliyor. Akıllı telefondan ofis dışında bile, yazıcıdan çıktı alma hariç her şeyi yapabiliyor. Müşteri talep ve tekliflerini yönetebiliyor, teklif göndermeden önce kar/zararlarını anında görebiliyor. Acente (tedarikçi) teklif ve taleplerini yönetebiliyor. Fatura oluşturabiliyor. Günlük ve aylık kar-zarar hesabını anında görebiliyor” dedi. “

http://www.yesillojistikciler.com/haber/forwarderlarin-gelirlerini-yuzde-70-artiriyoruz-14810.html

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close