Bugüne kadar girişimcilere 12 milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik programlarından İTÜ Çekirdek’te 2017 yılı 1. dönem başvuruları başladı.

Dünyanın en iyi kuluçka merkezlerinden biri olarak tanınan İTÜ Çekirdek’e her yaştan girişimci başvurularını Genel Kategori ve Otomotiv Teknolojileri Kategorisi olmak üzere iki farklı alanda itucekirdek.com adresinden gerçekleştirebilir. Son başvuru tarihi ise 5 Ocak.

İTÜ Çekirdek geçtiğimiz 5 yılda ülke genelinde 1850 girişimciye destek verdi. İTÜ Çekirdek içerisinde bugüne kadar 80 proje şirketleşme başarısı göstererek ticari hayatlarına başladı.

Girişimcilere sekiz hafta süren hızlandırılmış MBA eğitim programı ve geniş bir network ağı ile tanışma imkanı sağlayan İTÜ Çekirdek sürecine kabul edilenler her sene İTÜ Çekirdek’in final etabı olan Big Bang’de yatırımcıların ve İTÜ Çekirdek paydaşlarının karşısına çıkarak ödül havuzundan pay almaya hak kazanıyor. Sadece 2016 yılında 6000’den fazla girişimcinin başvurduğu İTÜ Çekirdek’te 20 girişim Big Bang aşamasına katılmaya hak kazanarak toplam 5 milyon TL’lik kaynaktan pay almıştı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close