İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Scoutium 1 milyon dolar yatırım aldı

Big Bang 2017’de en çok yatırım ve ödül alan ilk üç girişim arasında yer alan Scoutium, yeni yatırım turunda İstanbul Startup üyelerinden Hande Enes ve Ali Keçecioğlu’ndan 1 milyon dolar yatırım aldı.

Bursa’da tanışan 3 arkadaşın, hastane odasında “Bir şeyler yapmalıyız artık.” diyerek temellerini attıkları girişim, hayallerini gerçekleştirmek için kurumsal hayatlarındaki başarılı giden işlerini geride bırakmalarıyla şekillendi.

İTÜ Çekirdek’e başladıklarında henüz yolun başında olan ekip “Karanlıkta kalmış futbolcuları keşfetmek” inancıyla büyük çaba sarf etti ve Big Bang finalistlerinden biri oldu.

BIG Bang 2017’de İTÜ ARI Teknokent ve İSA’da toplamda 390 bin TL yatırım alan Scoutium, şu an 25 spor kulübüyle çalışıyor. Platform içerisinde ise 1000’i aşkın aktif kullanıcı bulunuyor.

Pariyer, 6 bin üyeye ulaştı

2018’in ilk girişimlerinden biri olan Pariyer yarı zamanlı ve freelance çalışanlar için bir pazaryeri girişimi olma özelliği taşıyor. Başta genç, kadın ve engellilerin yarı zamanlı veya freelance olarak istihdam edilmelerini hedefleyen Pariyer, çok kısa süre içinde 6 bin üyeye ulaştı

Şu an 429 iş ilanı ve 1384 iş talebine sahip olan girişim 7 kişiden oluşan bir yönetici ekibe sahip. Avrupa’da oldukça yaygın ancak ülkemizde pek de rağbet görmeyen yarı zamanlı çalışma oranını yükseltmeyi, istihdam çeşitliliğini artırmayı ve işgücüne katılımı desteklemeyi hedefliyor.

İTÜ Çekirdek girişimleri Webrazzi Ödülleri’nde pek çok kategoride aday!

2017 yılının en iyilerinin seçileceği Webrazzi Ödülleri’nde bu yıl 15 farklı kategoride ödül verilecek.  İTÜ Çekirdek bu yıl da “Yılın Girişim Hızlandırıcı” kategorisinde yarışıyor.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Reengen“Yılın En İyi Girişimi” kategorisinde, Pubinno ve Eyedius ise “Yılın En İyi IoT Girişimi” kategorinde aday gösterildi. Oylama sürecinin sona erdiği yarışmada sonuçlar yakında açıklanacak ve düzenlenecek ödül töreniyle ödüller sahiplerini bulacak.

İTÜ Çekirdek yeni girişimleriyle tanışmaya hazır!

Teknolojik ve yenilikçi fikirlere sahip, bu fikrin inovatif ve ticari faaliyetlere dönüşebileceğine inan tüm girişim ve startuplar için en doğru adres olan İTÜ Çekirdek’te Big Bang 2017 sonrasında yeni dönem başladı.

Tüm yıl  katılım başvuruları açık olan İTÜ Çekirdek’e yeni dönemde yeni girişimler dahil olmaya başladı. Tanışma Toplantısı’na katılan tüm girişimlere İTÜ Çekirdek süreçlerinden söz edildi, bilgi verildi.

Siz de girişiminizle geleceğe yön vermek istiyorsanız girişiminizle www.itucekirdek.com adresi üzerinden İTÜ Çekirdek’e başvuru yapabilirsiniz!

İTÜ Çekirdek girişimleri, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Hangiokuldaokumaliyim, Evde Mimar, Jetract, Enlil, Ceotudent ve Scoutium Kadıköy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. genç girişimci adaylarıyla bir araya gelen girişimler burada sunum yaptı. Öğrenciler de startupların sorunlarına çözüm getirmek için proje sunumları yaptılar.

Etkinliğin sonunda Scoutium 1. Evde Mimar 2. Jetract ise 3. oldu. Jüri özel ödülünü ise Ceotudent aldı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close