İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok gelişme yaşandı!

WalkOVR en yeni prototipi ile kapalı beta denemelerine başladı!

Kullanıcı hareketlerinin sanal gerçekliğe olduğu gibi aktarılmasını ve kullanıcıların yer değiştirmeden serbestçe hareket edebilmesini sağlayan hareket kontrol platformu WalkOVR, en yeni prototipi ile kapalı beta denemelerine başladı.

Nanomik ,Bloomberg TV’nin konuğu oldu

Gıda ve tarım ürünlerini doğal koruyucularla bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan daha güvenilir ve sağlıklı bir yaşam için mikroorganizmalara yönelik engelleyici ürünler geliştiren  İTÜ Çekirdek girişimi Nanomik Bloomberg Tv’nin konuğu oldu!

Compocket,  BETAPITCH GLOBAL 2017’de sahne almaya hak kazandı

Dünyada 10 ülkede düzenlenmekte olan uluslararası bir startup yarışması olan Betapitch, 2009 yılından bu yana Betahus tarafından yürütülmektedir.

2 Kasım’da gerçekleşen Betapitch İstanbul yarışmasında Betapitch Global 2017’ye Türkiye’den katılacak startup seçildi. 10 startup’ın katıldığı yarışmaya İTÜ Çekirdek girişimlerinden biri olan Compocket de katıldı.

Sunumunu başarılı şekilde tamamlayan girişim, 7 Aralık’ta Berlin’de düzenlenecek olan 10 ülkenin birincilerinin katılacağı BETAPITCH GLOBAL 2017’de sahne almaya hak kazandı.

Scoutium ekibi, ilk Scoutium Gözlemcilerini ağırladı

Scoutium ekibi 28 Ekim Cumartesi günü Önder Özen, Aktuğ Sönmez ve Mahmut Sinan Pala’nın katılımı ile etkinliğinde ilk Scoutium Gözlemcileri’ni ağırladı.

Futbol profesyonelleri ekibe tecrübelerini aktarırken scouting ile ilgili çok değerli tavsiyeler verdi. Scoutium Gözlemcisi sertifikası alan scout ekibi şimdi futbolcu canlı izleme görevleri için hazır!

Stepbit, Arıkovanı‘nda fonlamaya açılıyor

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Healerbit ailesinin ilk ürünü olan kişiye özel ayakkabı tabanlığı Stepbit, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda fonlamaya açılmaya hazırlanıyor. Projeye siz de kitlesel fonlama ile destek verebilir, ürünlerine herkesten önce sahip olabilirsiniz: https://arikovani.com/projeler/stepbit/detay

BİGG girişimcilerimizin TÜBİTAK panel süreci devam ediyor

BİGG programı 2017 2. dönem TÜBİTAK panel değerlendirmeleri 24 Ekim’de başladı. 2017 1. dönemde BİGG İTÜ Çekirdek programı kapsamında 1. aşama hizmetleri alan 23 girişim TÜBİTAK 2. aşama desteği almaya hak kazanmıştı. BİGG’de en fazla destek alan girişim sayısıyla İTÜ Çekirdek 2017 yılı 1. dönemde en başarılı uygulayıcı kuruluş olmuştu.

İTÜ Çekirdek girişimleri bu program kapsamında şimdiye kadar 3.5 milyon TL değerinde destek aldı.

Siz de İTÜ Çekirdek aracılığıyla TÜBİTAK’tan 150.000 TL’lik destek almak istiyorsanız tıklayın.

Abonelik Sihirbazı prototip ürününü tamamladı

Bulut tabanlı bir ürün olan Abonelik Sihirbazı artık test edilebiliyor. Sektör bağımsız bir hizmet olan Abonelik Sihirbazı periyodik sürelerle hizmet satışı yapan firmalar(SaaS yazılım, güvenlik firmaları, spor kulüpleri, vs.) tarafından kullanılabiliyor.

Abonelik Sihirbazı’nı kullanan firmalar, aylık, yıllık gibi farklı zaman periyotlarında üyelik, deneme süresi, indirim kodu, Addon desteği (ek hizmetlerin ücretlendirilmesi), kotalı hizmetler, tekrarlı ödeme ve esnek fiyatlama gibi özellikler için yatırım yapmak zorunda kalmıyor.

Mikro-p ve WalkOVR, Invest Istanbul Londra Demoday’e katıldı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Mikro-p ve WalkOVR, Invest Istanbul Londra Demoday’e katıldı.

İki girişimcimiz Londra’da yatırımcıların karşısına çıkarak projelerini anlatma fırsatı buldu.

Maltepe Üniveristesi Girşimcilik Merkezi İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti

Maltepe üniversitesi girişimcilik merkezi 2 Kasım Perşembe günü İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti.

İTÜ Çekirdek’de Landing Page Workshop’ı düzenlendi

İTÜ Çekirdek’de 3 Kasım Cuma günü Landing Page Workshop’ı düzenlendi.

Usersports tasarımcıları tarafından yapılan sunumda ayrıca girişimlerin web sitesi hakkında geri dönüş verildi.

Reengen, ANSİAD Dönüşüm Zirvesi’nde sahnedeydi

 

 

Reengen’in kurucu ortağı Şahin Çağlayan, ANSİAD (Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği) Dönüşüm Zirvesi’nde “Verilerin Güvenliği ve Nesnelerin İnterneti”  adlı konu başlığında konuşmacı olarak sahnedeydi.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close