Temmuz ayının ilk haftasında İTÜ Çekirdek’te yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.

 

» Haziran Ayı satış şampiyonları

 

İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Satış Takip Programı’na dahil olan 13 girişim 2017’nin ilk yarısında 125 müşteriye toplam 489.014,00 TL tutarında satış yaptı.

Haziran ayı satış yapan girişimler:

 

» Unibble Hamdi Ulukaya Girişimi programına seçildi

 

ABD’nin tanınmış gıda markalarından biri olan Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, Türkiye’deki girişimciler için bir program başlattığını duyurmuştu. 3,300 kişilik girişimci adayı ve 394 startup başvurusu içerisinden bu programa seçilen 6 girişim arasında bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Unibble.com da yer oldu. Unibble.com’un kurucularından Didem Bakır bu gelişmeden dolayı duyduğu sevinci dile getirirken global bir marka olma yolunda Chobani ve Hamdi Ulukaya’nın deneyimlerinden faydalanacak olmanın büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

 

 

» Product Hunt’ta Lisa rüzgarı

Kullanıcıların Instagram’da yayımlanacak en iyi fotoğrafı seçmek konusunda yardımcı olan Lisa uygulaması Product Hunt’ta yayınlandığı gün en çok upvote alan uygulama oldu ve halen yerinin korumaya devam ediyor. Bu sayede 115 ülkede adını duyuran Lisa, 28 ülkede kendi kategorisinde ilk 1000 uygulama arasına girdi.

https://www.asklisa.ai/

 

» GOM, Givin üzerinde desteklerinizi bekliyor


Çocuklara eğitici oyunlar geliştiren GOM, bir başka İTÜ Çekirdek girişimi olan Givin üzerinde satışa sunuldu. Givin üzerinden alacağınız GOM setleriyle imkanı bulunmayan daha fazla çocuğun bu imkanı kavuşmasını sağlayabilirsiniz. GOM bu hafta Kanyon AVM’de çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

 

 

» Etkin Kurumsal Satış Etkinliği gerçekleştirildi

 

 

4 Temmuz Salı günü GrowRide Kurucu ortağı Özlem Kestioğlu Özel tarafından Girişimciler için Etkin Kurumsal Satış etkinliğimizi gerçekleştirdik.

 

 

» Artwise CIO’nun konuğu oldu

 

 

Artwise ekibi CIO.com.tr’nin röportaj konuğu oldu. Geliştirdikleri yapay zeka çözümleri endüstride yeni çığırlar açmayı hedefleyen ekip, gelecekte iş dünyasında yaşanacak değişimlere dair öngörülerini de dile getirmiş.

http://www.cio.com.tr/roportaj/roportaj-roportaj/birakin-isleri-makineler-yapsin/

 

 

» İntelijans ekibi BTM söyleşisine katıldı

 


Kurumsal radyo, müzik yayını, anons ve reklam yapımlarına imza atan girişimlerimizden Inteliajans, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’yle keyifli bir söyleşiye katıldı.

 

 

» SmartMimic uygulama arayüzünü yeniledi

 

 

 

İTÜ Çekirdek’in Big Bang ödüllü girişimlerinden biri ve Turkcell Arıkovanı platformunda kitlesel fonlama kampanyasını başarıyla tamamlamış olan SmartMimic, geliştirme ve üretim süreçleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ekip yenilenmiş uygulama arayüzlerine sahip uygulamasını duyurdu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close