İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok gelişme yaşandı!

Webrazzi Summit’te Yer Alan Tek Sanat Girişimi: SanatBulur.com

18 Ekim’de gerçekleşen Webrazzi Summit bünyesinde 2015 yılından bu yana yapılan ve yılın öne çıkan 10 girişiminin yer aldığı Webrazzi Arena’da ise SanatBulur.com kurucu ortaklarından Recep İlkbahar sahne aldı ve gerçekleştirdiği sunum ile MENA ve Türkiye’den çıkarak dünyaya yayılacak global markaları FindsArt.com’un lansmanını gerçekleştirdi.

FindsArt.com’un online sanat piyasasında global bir oyuncu olma hedefiyle Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Türkiye üzerinden başlayarak globale açılacağının altını çizen İlkbahar, 2018’in ilk çeyreğinde yayın hayatına başlaması planlanan global site üzerinden kurulu form vasıtası ile şimdiden sanatçı ve sanatsever başvurularını almaya başladıklarını söyledi.

Sanat piyasasından, resim, fotoğraf, heykel ve dijital baskı alanlarında eser üreten sanatçılar ile sanatseverleri online ortamda bir araya getiren SanatBulur.com tek sanat girişimi olarak yer aldı.

Evde Mimar 6 Bayiye Ulaşarak Toplamda 70. evi güzelleştirdi.

Bayilik veren boya badana merkezli dekorasyon platformu olan Evde Mimar, geçtiğimiz günlerde 70. evi güzelleştirerek İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 6 bayiye ulaştı. Boya badana merkezli ev dekorasyonu hizmeti veren girişim 2017 mart ayından beri sektöre yenilik katma gayreti içerisinde büyüyor. İtü Çekirdek ön kuluçka girişimi olan Evde Mimar, standartları yüksek, dekorasyon odaklı bayileri ile şimdiki rotası İzmir.

Sodexolular, Sports & Merits ile spor yapacak!


Sodexo, spor yapma ritüeline kişiye özel uygulama, esneklik ve fırsatlarla yeni bir soluk getiren Sports & Merits ile işbirliğine imza attı.

“Ne istersen, Nerede istersen, Ne zaman istersen” sloganıyla sporu yaşam tarzı haline getiren çalışanlara yoga, fitness, yüzme, kick box, dans gibi pek çok branşta spor ve aktivite yapma imkanını, istenen gün ve saatte, anlaşmalı lokasyonlarda tek üyelikle 100’e yakın merkezde sunan Sports&Merits’ e www.sportsandmerits.com sitesi üzerinden dahil olunabiliyor.

Ayrıca İTÜ Çekirdek girişim çalışanları özel bir kodla Sports&Merits Premium üyeliğine aylık sadece 99.99TL’ye sahip olabilecek.

Scoutium, Pendikspor’un desteğini arkasına aldı.

İTÜ Çekirdek’in sportif girişimlerinden Scoutium, 24 Ekim’de Pendikspor ile sözleşme imzalayarak bir futbol kulübünün daha desteğini arkasına aldı. 1950 yılında kurulan Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Pendikspor, TFF 2. lig’de mücadele ediyor.

 

Bizero, Startup İstanbul’da son 15’e kaldı.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden biri olan Bizero, bölgenin en büyük girişim etkinliklerinden biri olan Startup İstanbul’da son 15’e kalan 2 Türk girişimden biri olmayı başardı.

 

Enwair’ın kurucu ortağı Neslihan Yuca, Pakistan’da konuşmacı olarak sahnedeydi

Enwair’in kurucu ortağı Neslihan Yuca Pakistan’da 2.si gerçekleştirilen “International Conferance on Impact of Nano-Science on Energy Technologies” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

İTÜ ARI Teknokent girişimcileriyle muhasebe workshop’u gerçekleştirildi

İTÜ ARI Teknokent Mali İşler Direktörü Serap Demirhas ve yardımcısı Cansu Güler tarafından girişimcilerle Muhasebe Workshop’u gerçekleştirdi.

 

 Connect-Ion, KuanTek, Progin, ve B-Preg, Busworld Euorpe Fuarı’na katıldı

20-25 Ekim tarihlerinde Belçika Kortrijik’de gerçekleştirilen Busworld Euorpe fuarı’na otomotiv kategorisi girişimlerinden Connect-Ion, KuanTek, Progin, ve B-Preg katıldı.

İTÜ Çekirdek girişimlerden Samsung Türkiye’ye çıkarması

İTÜ Arı Teknokent girişimlerinden UFC Kalite Kontrol, AhtapotApp, WalkOVR, Get Dormio, Tarsus Inc ve Metal-lol Kolektif Zone’da Samsung Türkiye ile bir araya geldi.

 

Girişimlerimiz 1 milyon TL’den fazla satış yaptı!

Geleceği şekillendirecek 20 İTÜ Çekirdek girişimi Mart-Eylül tarihleri arasında 1 milyon TL’den fazla satış yaptı! Satış kutlaması bu kez İTÜ Rektörü Mehmet Karaca ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Kenan Çolpan’ın da katıldığı bir törenle yapıldı.

Vivoo, Monistream ve HangaarLab ürünlerini ABD pazarına sunuyor!

 

Vivoo, Monistream ve HangaarLab ABD’deki ilk haftalarında potansiyel müşterileriyle el sıkışarak, ürünlerini ABD pazarına sunmak konusunda önemli adımlar attı. San Francisco sürecini tamamlayan girişimler şimdi Chicago’da yeni fırsatlar için çalışmaya devam edecek.

https://twitter.com/innogateorg/status/923191573680214016

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close