Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 20-24 Şubat tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Girişimlerimiz Startup Turkey Finalinde

Etohum tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Startup Turkey, her sene bölgemizin en iddialı 15 finalist girişimini dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıların karşısına çıkarıyor.

Startup Turkey’de 2017’nin en iyi 15 girişimi arasında İTÜ Çekirdek’ten girişimler de yer aldı. Uyku apnesi tedavisi için çözümler sunan 3Z, mağazalara e-ticaret ve ödeme çözümleri sağlayan Buy Buddy ve kullanıcılarına kolayca taşınabilen akıllı güvenlik cihazları tasarlayan Smart Mimic, Antalya’daki final sahnesine çıkmaya hak kazandılar.

» Teleporter ve Anlatsin.com dünyaya açılıyor

İTÜ ARI Teknokent tarafından yürütülen ve Türkiye’nin yenilikçi teknoloji firmalarını ABD pazarına taşıyan İTÜ GATE programının kazananları belli oldu.

22 Şubat Çarşamba günü İTÜ Magnet’te gerçekleştirilen Demo Day’in ardından İTÜ GATE ile ABD’ye açılmaya hak kazanan 10 firma arasında İTÜ Çekirdek’ten Teleporter ve Anlatsin.com da yer aldı.

Teleporter, yayıncılara kapsayıcı sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri yaratarak insanlara gerçekten oradaymış hissi verebilecekleri bir canlı etkinlik deneyimleme platformuyken; deneyimli profesyonellerin çalıştıkları organizasyonlara ve iş tanımlarına dair yaptıkları video ve yazılı açıklamalar ile öğrencilerin daha iyi kariyer tercihleri yapmasına yardımcı olan Anlatsin.com ise Tellbout markasıyla dünyaya açılacak.

» Ustamdan kitlesel fonlama kampanyasını başarıyla tamamladı

Ustamdan; Türkiye’de zanaati ve zanaatkarı kucaklayan Ustamdan projesi, Anadolu’ya ait ürünleri ve Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmayı, taşrada yer alan ustalar ve çıraklar için istihdam imkanı sağlamayı, böylelikle her bölgede o bölgeye özel ekonomik sürdürülebilir değerler yaratmayı, bir yandan da yerel kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Ustamdan, Bulusum.biz platformunda başlattığı kitlesel fonlama kampanyasını başarıyla tamamladı ve 35.000 TL kaynak topladı. Girişim bin yıllık usta ellerin hikayelerini kısa film serisi ile ölümsüz hale getirecek ve böylelikle Ustamdan projesinin tanıtılmasını ve köklü değerlerin gelecek nesillere de taşınmasını sağlayacak.

» Girişimciler ve girişimci adayları ortaklarını aradı

İTÜ Çekirdek’in desteğiyle 2012 yılından bu yana düzenlenen Find Your Co-Founder etkinliği, 22 Şubat Çarşamba günü bir kez daha İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleştirildi. Girişimciler ve girişimci adayları, fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları ortağı bulmak için birbirleriyle tanıştılar ve fikir alışverişinde bulundular.

» Kullanıcı deneyimi geliştirme atölyesi gerçekleştirildi

İTÜ Çekirdek girişimcileri her hafta birbirinden farklı seminerlere katılarak bilgilerini pekiştirme ve merak ettikleri konularda uzmanlar ile buluşma şansı yakalıyor. Bu seminerlerden bir yenisi de Onur Kutlu Gago tarafından İTÜ Çekirdek girişimcilerine verilen kullanıcı deneyimi geliştirme atölyesiydi.

» Girişimin 7 Büyük Semineri Devam Ediyor!

7 haftada bir girişimcinin veya adayının aklındaki soru işaretlerinin çoğunu gidermek amacıyla kurgulanan Girişimin 7 Büyük Semineri serisinde bu hafta iyzico’dan Hakan Erdoğan İTÜ Çekirdek sahnesindeydi.

20 Şubat’ta gerçekleştirilen etkinlikte girişimcileri teknoloji konusunda bilgilendiren Erdoğan’un seminerini yukarıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz. Ayrıca seminer serisinin İTÜ Çekirdek Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandığını hatırlatırız.

Girişimin 7 Büyük Semineri 28 Şubat’ta sahibinden.com’dan Boğaz Göncü tarafından gerçekleştirilecek satış ve pazarlama semineri ile devam edecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close