İTÜ Çekirdek’te bu hafta yine birçok gelişme yaşandı. Olup bitenleri sizler için derledik!

 

» İTÜ Çekirdek BİGG’ de girişimi kabul edilen en yüksek uygulayıcı kuruluş oldu

TÜBİTAK’ın girişimcilik desteklerinden biri olan BİGG’de 1. aşamayı geçen 23 proje İTÜ Çekirdek bünyesinde yer alıyor. Böylece İTÜ Çekirdek, girişimleri kabul edilen en yüksek uygulayıcı kuruluş oldu.

 

 

» Nar yeni adresinde!


Öğrencilerin barınma problemlerine yönelik çözümler geliştirilen İTÜ Çekirdek girişimlerinden Nar, artık nar.store adresinde hizmet vermeye başlıyor.

 

 

» Givin, Dünya Gazetesi’ne haber oldu


#modernkahramanlar geliri bağışlanmak üzere ortalama 230 TL değerinde eşya listelemesi gerçekleştiriyor. (08.08.2017’de Dünya Gazetesi)

 

 

» Minorpreneurs, RedBull’un Amaphiko platformuna seçildi

7- 17 yaş aralığında gençlerin gelişimine yönelik programlar uygulayan Minorpreneurs, Redbull’un sosyal girişimler için globalde yarattığı Amaphiko adlı platforma alındı.

Minorpreneurs girişimcilerinden Alp Onur ve Bora Çıbıkçı’nın girişimi Alzheimerlı hastaların kaybolmamaları için ürettikleri çip TRT’deki Bir Fikrin Mi Var? adlı yarışmada finalist olurken, bir başka Minorpreneurs girişimcisi Emir Erben bu yaz Harvard Üniversitesi’nde Public Speaking (Topluluk Önünde Konuşma) ve Sustainable Product Design and the Innovation Ecosystem (Sürdürülebilir Ürün Tasarımı ve Yenilik Ekosistemi) derslerini tamamladı. Bir başka girişimci Adem Atalay Hüryaşar ve Mehmet Ali Makbuloğlu’nun geliştirdiği modüler drone PIRA davet edildikleri Brighton Üniversitesi’nde eğitimlerini almaktalar.

 

 

» Mentornity, Londra’da bir işbirliğine daha imza attı


Mentornity, Londra Merkezli Uluslararası Hızlandırma Programı XnTREE ACCELERATOR’da pilot kullanıma başladı. Mentorlar ile girişimciler arasındaki görüşmelerin organize edilmesi, geri bildirimler ve girişimcilik programının takibi Mentornity ile yapılmaya başlanacak.

 

 

» Hagelson KOSGEB desteği aldı


2017 yılı İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojileri kategorisi startup’ı olan Hagelson, geçtiğimiz günlerde aldığı desteklere bir yenisini daha ekledi. ”Atık ve fire halıların geri dönüşümü ile otomotiv plastik hammadde üretimi ” projesini yürütmekte olan ekip bugüne kadar “Tübitak 1512”, “OİB 6. ARGE Proje Pazarı” ve “Mercedes 50 Startupa Destek” yarışma ve programlarından hibeler kazanarak prototipini geliştirmiş ve üretim tesisini Yalova Sanayi içerisinde kurmaya başlamıştı. Hagelson’a son destek de KOSGEB’den geldi. Tesis kurulum aşamasına geçilmesinin ardından KOSGEB Yeni Girişimci Destekleme Programına başvuran ekip, Yalova KOSGEB Müdürlüğünün incelemeleri sonucu desteği almaya hak kazandı. Kira, İşçi, İşletme Kurulum, Makine, Teçhizat hibeleri ve Sabit Yatırım Kredisi gibi desteklerden faydalanacak ekip, üretim hattını tamamlayıp, Türkiye’de ilk kez atık ve fire halılardan otomotiv plastikleri üretecek tesisi pek yakında hayata geçireceğini ifade etti.

 

 

» Healerbit InnoCampus’un elemelerinde finale yükseldi

Güncel teknolojiyi kullanıp, geliştirerek sağlık teknolojilerine yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Healerbit, InnoCampus elemelerini başarıyla geçerek finale yükseldi. Finalde 15 takım hibe için yarışacak.

InnoCampus, farklı şehirleri gezerek genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ve kar amacı gütmeyen  bir mobil girişim hızlandırıcı programıdır.

 

» 3. Çağrı Eğitim Sonu Jürisi gerçekleşti


İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı’na katılarak Big Bang yolunda ilerleyen girişimlerin durumlarının değerlendirildiği 3. Çağrı Eğitim Sonu Jürisi 16 – 17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

» Girişim Sermayesi Hukuku semineri 15 Ağustos günü gerçekleştirildi


15 Ağustos Salı günü, Aksan Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Melih Aksan girişimlerdeki sermaye ve finansal hareketlilikler konusundaki hukuki süreçler hakkında İTÜ Çekirdek girişimlerine bilgi verdi.

 

 

» Geleneksel çiğ köfte partileri devam ediyor


İTÜ Çekirdek ofisinde girişimcilerin motivasyonunu artırmak düzenli olarak yapılan çiğ köfte partileri bu hafta da devam etti.

 

» Vovidi ekibi çözüm ofisindeydi


Uluslararası seyahat tecrübelerini özel iletişim ağı kullanarak zenginleştiren, bilgi ve kültür paylaşımında bulunmayı sağlayan Vovidi, İTÜ Çekirdek çözüm atölyesinde girişimcilerle görüştü. Gelir modeli ve müşteri segmentasyonu hakkında tavsiyeler alan Vovidi ekibi, iş modelini geliştirmek konusunda değerli geri dönüşler edindi.

 

» Kharkiv Politeknik Enstitüsü İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti

Ukrayna’nın en büyük eğitim kurumu ve Harkov’un en büyük üniversitesi olan Kharkiv Politeknik Enstitüsü ekibi 17 Ağustos Perşembe günü İTÜ Çekirdek’in ofisini ziyaret etti. Program hakkında bilgi alan ekip, İTÜ Çekirdek ekiplerinin projeleriyle de yakından ilgilendi.

 

» Bisigortaci.com, Geleceğin Patronları Yarışması’nda ön elemeyi geçti

İlki 2013 yılında düzenlenen Geleceğin Patronları Yarışması, bu yıl dördüncüsü ile devam ediyor. Yarışmaya başvuran İTÜ Çekirdek girişimlerinden Bisigortaci.com, ön elemeyi geçerek ana programa katılma hakkı kazandı. Bisigortaci.com, Türkiye’nin ilk sigorta pazar yeri girişimi olarak dikkat çekiyor.

 

 

» Baby Academy ilk lansmanını Ekim ayında yapmayı planlıyor


Baby Academy, değişen arayüzü ve zenginleşen içeriği sayesinde, modern ve basit bir dille ebeveynliği daha eğlenceli ve keyifli hale getiriyor. Test aşamasındaki mobil uygulama, ekimde lansman yapmayı hedefliyor.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close