Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 8-12 Mayıs tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Eğlence Endüstrisini Dönüştüren Yapay Zeka Girişimleri

Yapay zeka her endüstriyi daha zeki hale getiriyor. Onun sayesinde siber güvenlik daha korunaklı, eğitim daha verimli ve işler daha kolay. Öte yandan bu teknoloji bir keyif kaynağı. Yapay zeka girişimleri eğlencenin daha kişisel deneyimlere dönüşmesini sağlıyor.

Disruptor Daily, eğlence sektörünü dönüştüren yapay zeka girişimleri arasında, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Teleporter’ı da gösterdi. Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak insanların oturdukları yerden canlı etkinliklere katılmasını sağlayan girişim, e-spor etkinliklerini insanlara getiriyor.

» TEDxRESET, 8. yılında Şimdi, Burada temasıyla İstanbul’da!

“Nereden başlanır ki?” diye soran umutsuzlar, “Yok artık bu ortamda mı?” diyen küskünler, “Peki kim yapacak?” diyen kararsızlar, “Yanımda birileri olsaydı” diyen melankolikler, “Dünkü çocuk bunlar!” diyen gönül perçemi ağarmışlar, hep beraber “Hadi bakalım!” diyerek yeniden “RESET”liyor!

12-13 Mayıs tarihlerinde TİM Show Center’da düzenlenecek TEDxRESET, Türkiye girişimcilik ekosisteminden önemli isimlerin konuşmalarına ev sahipliği yapacak. Konuşmacılar arasında, İTÜ Çekirdek’in giyilebilir teknolojiler geliştiren girişimlerinden Pao’dan Halit Soysal da sahnede olacak.

 

» Tiny Miny Bebekoloji 2017’deydi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Tiny Miny, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Bebekoloji 2017 konferansına katıldı ve  hedef kitlesi olan bebekli aileler ile buluşarak tanıtımını gerçekleştirdi.

Ailelerden olumlu geri dönüşler alan Tiny Miny, düzenlenen çekilişte 2 kişiye seyahati boyunca ücretsiz bebek ürünleri kiralama hizmeti verirken, konferansa katılım sağlayan diğer ailelere de ilk seyahatlerinde kullanabilecekleri %20 indirim kuponu dağıttı.

 

» İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Yönetiminde Yeni Bir Kavram

Dünyada ileri organizasyonlar artık kurumsal iletişim, insan kaynakları ve müşteri ilişkileri sunumlarında ileri teknolojiyi kullanarak hem somut anlamda gözlemlenebilir, ölçülebilir, hem de hedef kitleyi sanal gerçeklikle daha interaktif boyutta tutacak uygulamalar kullanılıyor.

GmPLY, ülkemizde henüz çok yeni olan bu kavramı irdelemek için son derece uzman bir ekiple yepyeni bir atölye çalışması tasarladı. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Yönetiminde Yeni Bir Kavram:  Oyunlaştırma, Interaktif Video ve Kurumsal Eğitimde Video & Interaktif Videonun Kullanımı konulu program 26 Mayıs tarihinde İstanbul DoubleTree By Hilton otelde  gerçekleşecek.

Birebir uygulamalar ve interaktif sunumlarla gelişecek program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

» Altium Designer Atölye Çalışması

Protel firması tarafından geliştirilen baskı devre tasarım programı Altium Designer, 3B kütüphanesi ve uyumluluk özellikleriyle donanım girişimleri tarafından sıkça tercih ediliyor. Programa hakim olan Mikro-p kurucu ortağı Bürkan Törün ve Maxwell kurucu ortağı Sarp Karayiğit, ilgili girişimci arkadaşlarının programı kullanabilmeleri için bir eğitim verdiler.

» İTÜ Çekirdek’in ziyaretçileri vardı

 

 

Pakistan Yüksek Öğretim Konseyi heyeti İTÜ ziyaretleri esnasında kuluçka merkezimizi ziyaret etti. İTÜ ARI Teknokent yöneticileriyle görüşen heyet, ardından İTÜ Çekirdek girişimlerinin işlerine dair bilgi aldılar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close