Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında ve girişimlerinde 5-9 Eylül tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» AR Pandora değerlemesini 1 milyon dolara yükseltti

pandora

Ünlü İTÜ Çekirdek girişimlerinden, mimari alanına sanal ve artırılmış gerçeklik çözümleri geliştiren AR Pandora, Estonya merkezli yatırım şirketi BlueCap, eski LinkedIn Türkiye yöneticilerinden Ali Rıza Babaoğlan ve melek yatırımcı Hüseyin Emre Yılmaz’dan yatırım aldı.

Toplanan yatırımın açıklanmadığı turda girişimimizin değeri 1 milyon dolar olarak kabul edildi. AR Pandora, son bir yılda 25’ten fazla proje gerçekleştirerek cirosunu 350 bin TL’ye çıkardı.

» BeeSportive, MentorCampus’e seçildi

beesportive

Endeavor Türkiye’nin işini kurmuş girişimlere yönelik gerçekleştirdiği CaseCampus mezunlarına özel destek ve mentorluk sağladığı MentorCampus programına bu yıl yalnızca iki girişim seçildi.

Diğer adayları geride bırakarak programa katılmaya hak kazanan girişimlerden birisi de İTÜ Çekirdek ekiplerinden BeeSportive oldu. BeeSportive adına süreci yönetecek ve girişimi temsil edecek olan ise CaseCampus mezunu Kübra Nur Çiçek olacak.

» Viyana yolcusu girişimlerimiz belli oldu

startup-live-vienna

Startup Live’ın bu yıl gerçekleştirdiği girişimcilik etkinliklerinden Startup Live Vienna’ya gitmeye hak kazanan İTÜ Çekirdek girişimleri belli oldu.

Kendi talepleri üzerine değerlendirilmeye alınan ve 14-16 Ekim tarihlerinde sahne alması onaylanan girişimlerimiz ise WalkoVR, Teleporter, Getsy ve ProBro Academy oldu.

» CEOtudent öğrenci kulüpleriyle görüşmelere başladı

ceotudent

Üniversitelilere ve genç profesyonellere zengin bir vizyon ve yaşam biçimi kazandırmak amacıyla ceotudent.com üzerinden içerikler üreten CEOtudent, yeni dönem çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Üniversite ayağını güçlendirmek üzere çalışmalarına başlayan CEOtudent, öğrenci kulüpleriyle sponsorluk görüşmelerine başladı. İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, 9 Eylül, Uludağ, Anadolu Üniversitesi gibi aktif öğrenci topluluğu çalışmaları yürüten üniversitelerin kulüpleriyle partnerlik anlaşmaları yapmaya başladı.

2015-2016 yılında 100’den fazla kulüp, girişim ve markayla partnerlik anlaşması olan CEOtudent, bu sayıyı önümüzdeki yıl 250’ye çıkartmayı planlıyor.

» Anatolian Technologies yeni tanıtım videosunu yayınladı

Anatolian Technologies tarafından geliştirilen SeaSong ürününün tanıtımına yönelik hazırlanan yeni video yayınlandı. Ürüne yönelik akıldaki soru işaretlerine mümkün olduğunca yanıt vermeye çalışan İTÜ Çekirdek girişimi, videonun prodüksiyonu için Beta Fikir ile çalıştı.

» Zchool Arıkovanı’nda!

zchool

Artırılmış gerçeklik altyapısı ile geliştirilmiş çocuk kitaplığı uygulaması Zchool, yerli kitlesel fonlama platformu Arıkovanı‘nda “thinking” aşamasına başladı. Zchool, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile 5-13 yaş arası çocuk yayınlarını tek bir uygulamada birden fazla kitabı canlandıracak şekilde sunuyor. 1 Ekim’de açılacak fonlama ile beraber yayınlanacak uygulama teknoloji meraklılarının desteğini bekliyor.

Zchool’a kitle fonlama kampanyasında buradan destek olabilirsiniz.

» Teleporter SVVR’a katıldı

teleporter

Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak spor ve müzik etkinliklerinin gerçek zamanlı olarak deneyimlenmesini sağlayan İTÜ Çekirdek girişimi Teleporter, geçtiğimiz günlerde ABD’de gerçekleşen dünyanın en büyük VR buluşmalarından olan SVVR (Silicon Valley Virtual Reality) etkinliğinde yer aldı.

Silikon Vadisi Mountain View’daki Samsung Global Research Center’da gerçekleşen etkinlikte dünyanın öncü VR teknolojilerinin gelişme süreçleri ve yeni nesil uygulamaların tanıtımları yapıldı.

Global pazarda VR Live Event Experience alanına odaklanmış az sayıda startup arasında yer alan Teleporter, etkinlik kapsamında konuşma yaparak sektörün öncü platformunda yer edinme ve kurduğu önemli partnerliklerle servisini güçlendirme şansı yakaladı. Aynı zamanda etkinlikte yer alan Google, Apple, Samsung, Facebook gibi şirketlerin geliştiricilerini de beta listesine dahil ederek ilk kullanıcıları arasına ekledi.

» İTÜ Çekirdek girişimleri Ulaştırma Paneli’ndeydi

Yerli ulaştırma sektörünün büyük oyuncularından İETT, TOKAR, ISUZU, TEMSA, Bridgestone, Turizm Taşımacıları Derneği, İstanbul Ticaret Odası, TOBB, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu ve İPRU gibi kurumların katıldığı Ulaştırma Paneli’nde İTÜ Çekirdek Otomotiv Kategorisi girişimleri stantlar açarak projelerini sektöre tanıttılar.

» Şirketler hukukuna giriş ve muhasebe eğitimleri

Ön kuluçka dönemlerinin sonuna yaklaşan İTÜ Çekridek 2016 girişimleri için özel olarak kurgulanan eğitim ve seminer serileri kapsamında, girişimcilere şirket kurma ve bağlantılı yasal konular hakkında bilgi verildi ve iki gün boyunca hızlandırılmış temel muhasebe eğitimi aldılar.

» ABD’ye açılmak isteyen girişimler için hukuk

İTÜ Çekirdek ofisinde herkese açık gerçekleştirilen seminerlerin bu haftaki ayağı 6 Eylül’de Igniters Tech Consulting kurucu ortağı Aylin Aktürk Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Şahin seminer kapsamında girişimcilere ABD’de şirket kurmak, gerekli başvurular ve sözleşmeler, yerli şirketi ABD’ye taşımak, IP tescil süreçleri ve vize konularında bilgi verdi.

» İTÜ Çekirdek girişimleri birbirlerine çözüm getiriyor

cozum-atolyesi

Türkiye’de bünyesinde en fazla girişimi ve girişimciyi barındıran İTÜ Çekirdek, girişimcileri arasındaki ilişkiyi artırmaya devam ediyor. Geride kalan haftada gerçekleştirilen Çözüm Atölyesi etkinliğinde, İTÜ Çekirdek girişimleri birbirlerinin sorunlarını çözmeye odaklandılar.


İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close