Ocak ile şubat aylarını birbirine bağlayan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» AR Pandora Türkiye’nin en iyileri arasında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Endeavor Türkiye tarafından belirlenen ‘Türkiye’nin En İyi 100 Yeni Nesil Şirketi’ listesinde İTÜ Çekirdek girişimlerinden AR Pandora da yer aldı. Girişim 14 Şubat’ta gerçekleştirilecek etkinlikte ödülünü alacak.

Artırılmış ve sanal gerçeklik üzerine çalışan AR Pandora, aralarında Pepsi ve DeFacto gibi büyük müşterilerin yanı sıra, mimarlık odağında kendi ürün ve hizmetlerine de geliştiriyor.
cekirdek-custom-divider

» Smart Mimic kitlesel fonlama hedefine ulaştı

smart mimic

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Smart Mimic, aynı isimli taşınabilir güvenlik platformu ile Arıkovanı’nda başlattığı kitlesel fonlama kampanyasını başarıyla tamamlamayı garantiledi.

100.000 TL hedefle başladığı kampanyanın bitmesine 15 gün kala hedefini tutturan Smart Mimic, kullanıcısının evde, seyahatte, karanlıkta, tehlike anında, uykuda, kampta ve bisiklet üzerinde güvende kalmasını sağlayan çok amaçlı profiller sunuyor.

Smart Mimic’in kampanyasını buradan destekleyebilir ve ürünü avantajlı fiyatlar ile ön sipariş edebilirsiniz.

cekirdek-custom-divider

» Bunsar ve Artiwise Webrazzi Online Demo Day’deydi

Webrazzi tarafından gerçekleştirilen ve toplamda sekiz girişimi Türkiye’nin karşısına çıkaran iki günlük Online Demo Day etkinliği sona erdi.

Microsoft BizSpark‘ın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğin birinci gününde, İTÜ Çekirdek girişimlerinden görsel ürün arama platformu Bunsar, ikinci gününde ise bulut tabanlı çalışan metin analitiği platformu Artiwise sahneye çıkarak canlı demo gerçekleştirdiler.

cekirdek-custom-divider

» Pubinno dünya basınında

pubinno

Geliştirdiği akıllı bira dispanseri ile özellikle ABD’de büyüyen İTÜ Çekirdek girişimlerinden Pubinno, geride kalan haftada İngiltere’den Belçika’ya kadar yayılan birçok yayın kuruluşu tarafından gündeme taşındı.

“Herkese mükemmel bira getirmek için çok çalışmaya devam edeceğiz” diyen girişim, TechCrunch, Belgian Beer Weekend, Trend Hunter, Spring Wise ve Horeca Trends mecralarında kendine yer buldu.

cekirdek-custom-divider

» 24. İTÜ EMÖS gerçekleştirildi

emos

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu sene 24.sü düzenlenen İTÜ EMÖS (Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu), İTÜ Çekirdek sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Bu yıl Sanal Rönesans temasıyla gerçekleştirilen sempozyum dahilinde verilen başarı ödüllerinde, İTÜ ARI Teknokent de ödüle layık görüldü. Ödülü İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan bizzat kabul etti.

cekirdek-custom-divider

» Toyji, Spielwarenmesse Toy Fair’ a katıldı

toyji

Kişiselleştirilebilir akıllı oyuncak platformu Toyji, Almanya’nın Nuremberg şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük oyuncak fuarı Spielwarenmesse‘ye katıldı.

Toyji, 3 boyutlu baskısı alınabilen fiziksel oyuncaklarla dijital deneyimi bir araya getiriyor. Böylece çocuklar Toyji’nin eğitici oyunlarını Bluetooth bağlantısıyla tabletlerde (iOS / Android) ama tabletlere dokunmadan oynayabiliyor. Müzikten kodlamaya birçok alanda eğitici içerikler sunan Toyji, ayrıca ailelerin yemek saati, ekran süresi ve uyku saatleri konusundaki planlarını oyunlara entegre etmesini de sağlıyor.

cekirdek-custom-divider

» PartMag’in yeni sitesi yayında

partymag

Eğlence ve gece hayatına yön veren rehber etkinlik platformu PartyMag, etkinlik odaklı kullanıcı dostu yeni web sitesini yayına aldı.

Web sitesi üzerinden İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilecek irili ufaklı birçok etkinliği görebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

cekirdek-custom-divider

» Yenibirlider mentorluk programı Mentornity’de

mobil-danismanin-mentornity

Gelecek nesil liderlik ekolünü oluşturmak için yola çıkan Yenibirlider Derneği, kurumlar arası mentorluk programını, verimli, ölçülebilir ve düzenli tecrübe aktarımı sağlayan Mentornity üzerinden yürütmeye başladı.

2012’de kurulan Yenibirlider Derneği, Türkiye’nin gelecek nesil liderlik ekolünü oluşturmak amacıyla gençlerin içindeki liderlik potansiyellerini erken yaşta keşfeden, onları farklı alanlarda tecrübe sahibi öncü kişi ve kuruluşlarla bir araya getiren ve bu sayede gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

cekirdek-custom-divider

» Alman girişimciler Çekirdek’i ziyaret etti

1671a3c3-f6d5-4139-b875-e78b32282960

SmartupNetwork’den Ayşe İnal ile birlikte İTÜ Çekirdek’i ziyaret eden Alman girişimciler, yerli girişimcilerimiz ile fikir alışverişinde bulundu ve Avrupa’da girişimciliğe dair soruları yanıtladı.

cekirdek-custom-divider

» Otobüs Dükkanı Çıkış Yolu programına konuk oldu

Bloomberg TV kanalında canlı yayınlanan ve Sami Altınkaya tarafından sunulan Çıkış Yolu programının bu haftaki konuğu, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Otobüs Bankası oldu.

Kullanıcılarına VIP otobüs ve minibüs kiralama hizmeti sunan otobüsbankasi.com‘un kurucusu Adnan Değirmenci, çevrimiçi taşımacılık platformunun özelliklerini ve çıkış noktasını anlattı.

cekirdek-custom-divider

» Gager’lar artık hasta çocuklara destek olabiliyor

adgager

Adgager sistem içerisinde kazanılan GAG’lar ile bağış yapabilme özelliğini aktif hale getirdi. Gager’lar Adgager üzerinden kazandıkları GAG’lar ile Hayata Renk Ver derneğine bağış yapabiliyor ve kronik rahatsızlıklara sahip çocukların hayallerine dokunabiliyor.

Yayına alındığı aralık ayından bu yana 12.000 gager başvurusu alan Adgager reklam filmleriyle ilgili ölçümlere başladı. Gager’lar ileberaber Kütahya Seramik, Rectiwa gibi markaların reklam filmleri hakkında değerlendirmeler ve araştırmalar yapan platform, bu ayın ortasında Beta sürecini sonlandıracak ve seçilen 1. Kuşak Gagerlar ile fikirlere yön vermeye devam edecek. 2. Kuşak çağrısının da yine bu ayın ortasında açılması bekleniyor.cekirdek-custom-divider

» UrbanSurf Etohum 2017 girişimleri arasına seçildi

171445A

İTÜ çekirdek girişimlerinden Urbansurf.me, 4000 girişim arasında yapılan seçimler sonucunda Etohum 2017 girişimleri arasında yer almaya hak kazandı.

“Birlikte daha iyi keşfet” sloganıyla yola çıkan Urbansurf, seyahat edenlerin küçük gruplar halinde sosyalleşip deneyimlerini paylaşmasını sağlayan mobil bir  uygulama. Kendilerini tanımlarken “Biz sadece bir seyahat firması değiliz. Gezgine dokunan her alanda gezginin bir tecrübeyle buluşmasına aracılık ediyoruz.” diye ekliyorlar.

cekirdek-custom-divider

» Girişimin 7 Büyük Semineri devam ediyor

İTÜ Çekirdek tarafından Türkiye girişimcilik ekosisteminin öncülerini ağırlayan ve bir girişimcinin ihtiyaç duyacağı tüm konuları kapsayacak şekilde kurgulanan Girişimin 7 Büyük Semineri etkinliklerinin ikincisi geride kalan haftada gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en popüler pazaryerlerinden Armut.com‘dan Elif Baş’ın sahne aldığı etkinlikte, girişimcilere ürün ve pazar uyumuna dair derin bilgiler verildi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close