Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 27 Şubat-03 Mart tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

»Buy Buddy, Startup Turkey 2017 finalinde üçüncü oldu

buybuddy_startupturkeyde

İTÜ ARI Teknokent sponsorluğunda Etohum tarafından gerçekleştirilen Avrasya’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Startup Turkey’de, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Buy Buddy üçüncü oldu.

Hatırlamak isteyenler ilgili yazımıza buradan ulaşabilir.

»Reengen Cityfied proje toplantısındaydı

reengen_logo

 

Burak Sefer, Şahin Çağlayan ve Utku Simitli tarafından 2012 yılında, akıllı şebeke alanında, nesnelerin interneti teknolojisiyle büyük veri analizini birleştiren  İTÜ Çekirdek girişimi Reengen, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamındaki Cityfied proje toplantısında, Soma’da hayata geçirdikleri akıllı şebeke altyapısını tanıttı.

»Ceptetamir.com, 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

ceptetamir_ekibi

İyi fikirlerin yetişme merkezi İTÜ Çekirdek’te, CepteTamir de adını yatırım alan girişimlerin yanına yazdırdı.

Hatırlamak isteyenler ilgili yazımıza buradan ulaşabilir.

»L’oreal de Anlatsın.com’a katıldı

anlatsin_website

Deneyimli profesyonellerin çalıştıkları organizasyonlara ve iş tanımlarına dair yaptıkları video ve yazılı açıklamalar ile öğrencilerin daha iyi kariyer tercihleri yapmasına yardımcı olan Anlatsin.com, kurumsal firmalar ve özellikle öğrenciler için önemli bir bilgi kaynağı olarak pazardaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

Yakın zamanda İTÜ Gate ile de yurtdışına açılmaya hazırlanan başarılı girişim, son olarak kozmetik devi L’oreal’i platformuna dahil etti.

»NotEdu’ya kurumsal üye

notedu_website

İsteyen öğrencilerin tuttukları ders notlarını satışa sundukları, isteyen diğer öğrencilerin ise notları satın aldıkları bir pazaryeri girişimi Notedu‘nun ilk kurumsal üyesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakülteleri’ne ders notu hazırlayan Temyiz Hukuk oldu.

» Girişimin 7 Büyük Semineri Devam Ediyor!

girisimin_7_büyük_semineri

7 haftada bir girişimcinin veya girişimci adayının aklındaki soru işaretlerinin çoğunu gidermek amacıyla kurgulanan Girişimin 7 Büyük Semineri serisinde bu hafta Sahibinden.com CMO’su Boğaç Göncü İTÜ Çekirdek sahnesindeydi.

28 Şubat’ta gerçekleştirilen etkinlikte Boğaç Göncü girişimcileri satış ve pazarlama konusunda bilgilendirdi.

Son haftasına gelinen Girişimin 7 Büyük Semineri serisi, 7 Mart’ta ScaleX kurucusu Dilek Dayınlarlı gerçekleştirileceği finans ve yatırım semineri ile son bulacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close