Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 21-25 Kasım tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Pubinno 10 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

taptronics-pubinno

İTÜ Çekirdek’ten yetişen Pubinno, melek yatırımcı Fatih İşbecer’den yatırım aldı. 10 milyon TL değerlemeyle alınan yatırım meblağı ise açıklanmadı.

Genel merkezini Silikon Vadisi’ne taşıyan girişim, fıçı bira satışı yapılan işletmeler için geliştirilmiş IoT uyumlu bir dijital bira musluğu olan Taptronics isimli ürünü ile Heineken, Mahou ve Estrella gibi markalarla çalışıyor.

Cihazları San Francisco ve İstanbul’da toplam 20 barda kullanılan girişim, önümüzdeki yıl 5 ayrı ülkede 1000’in üzerinde cihazla hizmet vermek istiyor.

» SeaSong Tracker piyasaya sürüldü

Anatolian Technologies tarafından geliştirilen SeaSong Tracker piyasaya sürüldü. Yerli ve yabancı müşteriler tarafından kullanılmaya başlanan sistem, otomobiller için yapay zeka analizleri yapabiliyor ve öğrenebiliyor.

SeaSong Tracker, araç içi yerleşik ekranlı veya ekransız, hem aracın GPS konumunu takip edilebildiği hem de mekanik verilerin izlenebildiği, SIM kartla çalışan ve sahip olduğu Hotspot özelliği ile seyahat esnasında herkesin internet erişimine imkan sağlıyor.

» Teleporter Slush’a gidiyor!

slush-2015

Kullanıcıların etkinlikleri oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradakiler ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik canlı yayın sistemi Teleporter, dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Slush’a kabul edildi.

Girişimcilerimiz, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde, dünyanın en dikkat çeken girişimleriyle birlikte Helsinki’de olacak.

 

» II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi ICMs tarafından yayınlanıyor

ICMs interaktif Cloud Medya tarafından geliştirilen patentli canlı yayın cihazı, II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ni çoklu platformlarda canlı olarak yayınlıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımıyla, 25-26 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

ICMs geliştirdiği teknolojik altyapı sayesinde istenilen sayıda ve istenilen tüm platformlarda eş zamanlı canlı yayın yapabiliyor.

» 2,541 saat 3B prototip üretimi

honey-badger

İTÜ Çekirdek’in donanım üreten girişimleri zamanlarının büyük çoğunluğunu İTÜ Çekirdek Ekrem Elginkan Atölyesi’nde prototipleri üzerinde çalışarak geçiriyor. Yalnızca 2016 yılında atölyedeki 3B yazıcılar ile üretilen prototip üretmek için 2,541 saat 29 dakika çıktılar alındı.

» Girişimlerimiz Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı

İTÜ Çekirdek’in otomotiv kategorisi girişimlerinden Metrobi, Progin, IUGO ve TDA, T.C Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara’da gerçekleştirdiği Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde stantlarıyla yer aldılar.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, girişimlerimizin projelerine dair bilgi aldılar.

» Girişimlerimiz ve İETT olası işbirliklerini değerlendirdi

iett-genel-muduru-ile-1

Otomotiv girişimlerimizden Metrobi, Progi, IUGO, Enwair ve RePG, İETT ile bir araya gelerek olası işbirliklerini değerlendi. Toplantıda girişimlerimiz İETT Genel Müdürü Arif Emecen ve İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik’e sunumlar yaptılar.

Toplantı sonucunda Progin teknolojisinin metrobüslerde kullanımının değerlendirilmesine karar verilirken, Enwair ve RePG teknolojilerinin ise elektrikli otomobil ihalesini kazanacak firmaya önerilmesinde hemfikir olundu. Metrobi ise hemen hayata geçirmeye yönelik İETT’ye beklentilerini iletecek.

Toplantıda ayrıca İETT ile İTÜ Çekirdek işbirliğinin derinleştirilmesine dair fikir alışverişleri yapıldı.

» Büyüme Avcıları

Türkiye’nin ilk internet girişimcilerinden Yakup Bayrak, 24 Kasım perşembe günü İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde girişimler ile pazar arasındaki bariyeri ortadan kaldıran growth hacking metodunu anlattı. Seminer İTÜ Çekirdek Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı:

» Pazarı doğru okumak

pitstop

Her hafta otomotiv girişimcileri için gerçekleştirilen seminer serisi Pitstop’un bu haftaki konusu pazarı doğru okumaktı. 22 Kasım Salı günü saat 16.00’da İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası’nda gerçekleştirilen seminerde, Mercedes-Benz Türk’ten Alper Kurt ve Damco’dan Selman Çoban girişimcileri aydınlattı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close