Haziranın yer yer parçalı bulutlu ve yağmurlu ikinci haftasında İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 12-16 Haziran tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Girişimciler ortaklıklar kurmak için bir araya geldi 

İTÜ Çekirdek’in desteğiyle 2012 yılından bu yana düzenlenen Find Your Co-Founder etkinliği, 13 Haziran Salı günü bir kez daha İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleştirildi. Girişimciler ve girişimci adayları, fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları ortağı bulmak için birbirleriyle tanıştılar ve fikir alışverişinde bulundular.

» Smart Mimic adım adım gönderim sürecine yaklaşıyor

Smart Mimic eşyalarınızı korusun siz keyfinize bakın sloganıyla yola çıkan girişimcilerimiz bu hafta kutu tasarımlarını tamamlayarak kutu üretimine başladı. Önümüzdeki hafta 1000 adet kutu üretmeyi planlıyor.

» 3Z marka dönüşümünü tamamladı

Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromuna (OUAS) çözüm bulan girişimimiz 3Z’nin hem isim hemde tasarım konusunda değişikliğe gitti. Artık Respo Gadgets ismi ile yoluna devam eden girişimcilerimiz çalışmalarını hızlandırarak yıl sonunda satışlarına başlamayı hedefliyor.

» Telegropher Etsy’den satışa başladı

Her ortamın akustik özelliği farklı olduğu için hoparlörlerin farklı ortamlarda verdikleri ses de farklıdır. Bu farklılığın kaldırılarak hoparlörlerden doğal ses almayı hedefleyen girişimcimiz Telegropher’ın web sitesi yayına girerek Etsy üzerinden satışlarına başlamıştır.

» Minorpreneurs girişimcilik eğitimleri başladı

7-17 yaş arası gençlere ve çocuklara özgüven sabır ve vazgeçmeme becerisi katarak; onları geleceğin başarılı birer girişimcisi olarak yetiştirmeyi hedefleyen Minorpreneurs 14-17 yaş arası gençlere yönelik Maker Girişimcilik Eğitimlerine başladı.

Gençler eğitimi tamamladıktan sonra Silikon Vadisinde yer alan dünyadaki büyük girişimleri ziyaret etme şansı yakalayacak. Detaylar en kısa zamanda paylaşılacak.

» CepteTamir

Cep telefon tamiri konusunda sorun yaşayan kullanıcılarla yerinde servis hizmeti veren CepteTamir, Demirören Medya Grubu ile görüşerek yerinde tamir hizmeti verme konusunda anlaşmaya vardı.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close