Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında 11-15 Temmuz tarihleri arasında olan biten ve kaçırmamanız gerekenleri derledik.

» İleri aşama kuluçka merkezi İTÜ MAGNET kuruluyor!

İTÜ ARI Teknokent oluşturduğu girişimcilik programlarına bir yenisini daha ekliyor. İTÜ MAGNET İleri Aşama Kuluçka Merkezi, fikrini ürüne dönüştürebilmiş ileri aşama girişimler için kuluçka hizmetleri veren, girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi olmayı hedefleyerek ekosistemi büyütecek potansiyelde tasarlanan ve ortak çalışma alanı hizmeti de sunacak fiziksel bir mekan olacak.

Fikir aşamasından ürün aşamasına geçmiş girişimcilere ek olarak İTÜ MAGNET’in hedef kitlesinde melek yatırımcılar ve yatırımcılar da bulunuyor.

İTÜ MAGNET, rakiplerinden farklı olarak, girişimcilere satış, iş geliştirme ve partnerlik hedefleri ile mentorluk ve laboratuvar kullanma imkanları da vaat ediyor.

» İTÜ Çekirdek ilk Mentor Buluşması etkinliğini gerçekleştirdi

İTÜ Çekirdek mentorlarının katılımıyla ilk kez 14 Temmuz Perşembe akşamı ARI 3 binasında gerçekleştirilen Mentor Buluşması etkinliğinde, girişimcilere sağlanan rehberliği daha işlevsel ve etik bir çerçeveye oturtan yeni yaklaşım paylaşıldı. Kokteyl ve networking ile sonlanan buluşmada mentorlara “Mentorlar ve Yatırımcılar için Girişimcilere Rehberlik El Kitabı” verildi.

» İdeal ortağı arayan girişimciler Find Your Co-Founder’da buluştu

Bir fikri olan veya bir fikre ortak olmak isteyen herkesin ücretsiz olarak katılabildiği Find Your Co-Founder etkinliği, İTÜ Çekirdek desteğiyle 13 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirildi. Fikir alışverişi yapan girişimciler, etkinlikte fikirlerini hayata geçirmeleri için ihtiyaç duydukları ideal ortağı aradı.

» WalkOVR, Mimar Sinan Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor

walkovr

Kullanıcı hareketlerinin sanal gerçeklşik uygulamalarına aktarılmasını sağlayan projesi için Mimar Sinan Üniversitesinin akademik kadrosu ile görüşen WalkOVR ekibi, WalkOVR ve yan donanımlarının endüstriyel tasarımı ve prototiplemesi için anlaşmaya vardı. Girişim bu kapsamda sosyal medya (FBTW) hesaplarını da aktif hale getirdi.

» Bal Porsuğu M yenileniyor

robot-bal-porsugu-m

ROBOT ekibi, tasarladığı ve ilk prototipini ürettiği Bal Porsuğu M isimli robotun sıradaki prototipi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Üstte halihazırda üretilen prototip, sağ tarafında ise sıradaki prototipin çizimi görülebilir. Girişim, robotun elektronik devre çizimlerine ve yazılım iyileştirmelerine devam ederken, mesafe, ısı-nem, basınç, radyasyon, karbonmonoksit, alev sensörlerinin denemeleri ise tamamlandı.

» 40’ın üzerinde şirket Anlatsin.com’da!

anlatsincom

Geçtiğimiz günlerde yurt dışına açılacağını duyuran Anlatsin.com, Türkiye’deki şirketlerle işbirlikleri kurmaya da son sürat devam ediyor. Girişim bu hafta Türk Telekom, TOFAŞ ve Canon Eurasia’nın da platformunda yer alacağını duyurdu. Anlatsin.com böylece site üzerinde 40’tan fazla şirketin anlatımına yer vermiş olacak.

» Bir fikir nasıl koruma altına alınır?

Girişimcilerin fikri ve sınai mülkiyet hakları konularında bilgi sahibi olmaları üretilen ürün ve teknolojinin korunmasında çok büyük önem arz ediyor. 12 Temmuz Salı günü İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde Senem Kayahan tarafından verilen “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” semineri, “fikri ve sınai haklar nelerdir, nasıl koruma altın alınır, patent nedir, patentlenebilirlik kriterleri nelerdir, detaylı patent ön araştırması nasıl yapılır?” konularında bilgi verdi.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kayıt yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close