Doğa, insanın gördüğü en nefes kesici ve en dayanıklı sistem olabilir. Onun büyük bir cömertlikle sergilediklerinin yanı sıra, sakladığı sırlardan da öğrenebileceğimiz çok şey var. Üstelik artık bu öğrendiklerimizi yaşamlarımızı iyileştirecek ürünlere dönüştürebilme kabiliyetine de sahibiz.

İngiliz yayıncı ve natüralist sir David Attenborough (üstte) imzalı herhangi bir belgesel izlemiş olanlar, doğanın ekrana taşınan dinamik düzeni ve bu düzeni mümkün kılan gizli detaylar karşısında şaşkına dönmeden edemez. Doğayı meydana getiren mikro ölçekli mucizeler artık nanobiyoteknolojinin açtığı yeni ufuklar sayesinde insanlar tarafından ulaşılabilir ve kullanılabilir hale geldi.

Nanobiyoteknolojist Oded Shoseyov ve ekibi, bitki dünyasının en güçlü maddelerini, böcek dünyasının en esnek maddeleriyle bir araya getiriyor ve ortaya bildiğimiz her şeyi dönüştürme kapasitesine sahip materyaller çıkarıyor. Kedi pirelerinden sekoya ağaçlarına, doğada bulunan materyallerin içerisinde bir yolculuğa çıkalım ve onlardan edinilen bilgilerin spor ayakkabılarından medikal implantlara hangi yaratıcı şekillerde kullandığını öğrenelim.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close