Girişimci adaylarından en sık duyabileceğiniz bahanelerin başında, fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için yeterli zamanları olmadığı; tam zamanlı işlerinin veya yüksek öğrenimlerinin neredeyse tüm zamanlarını aldığı gelir. Kimileri “geriye ancak dinlenebilecek zaman kalıyor” diye de devamını getirir.

Gerçek şu ki, bir haftada tamı tamına 168 saat var. Haftalık temponun demirbaşları mesai ve okul gibi kaçınılmaz yükümlülükler ile harcanan zamandan arda kalanlar ise çoğunlukla kişi için önemli olan şeyler yerine, atalet halinde veya bu kısır döngüye devam edilebilmesini sağlayan deşarj edici aktiviteler ile geçiyor.

Girişimcilik günümüz dünya sisteminde kendi kaderinin kontrolünü eline almanın yegane yoluyken, birçok genç girişimci adayı da iyi bir fikri hayata geçirerek istedikleri hayatı kurabilmeyi amaçlıyor. Gelgelelim, herkes tam zamanlı işini bırakıp hayallerinin peşinden koşabilecek finansal özgürlüğe sahip değil.

İroni tam da bu noktada yatıyor; aslında var olmadığı düşünülen ve bu amaca hizmet edebilecek boş zamanın değerlendirilememesinin başlıca sebebi; aslında hoşnutsuz olunan yaşam tarzının getirdiği meşguliyet ve sorumluluklara gereğinden fazla önem verilmesi olarak gösteriliyor.

İnsanların hayatlarını ne kadar meşgul geçirdikleri üzerine çalışan zaman yönetimi Laura Vanderkam, birçok girişimci adayı için müthiş serüvenlerini başlatabilecekleri ipuçları paylaşıyor ve boş zamanın kontrolünün nasıl ele geçirilebileceğini açıklıyor:

divider

Büyük Girişimcilik Rehberi’ne göz atmayı unutmayın:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close